EHF Liga Evrope: Kraj za Pelister i Nekse

Podeli:
EHF cup

Pelister iz Severne Makedonije i Nexe iz Hrvatske nisu uspeli da se plasiraju u četvrtfinale drugog po rangu evropskog takmičenja, a takav epiog je donekle očekivan jer su za rivale imali Magdeburg i Rain Nekar.

Pelister je bez šansi za plasman među osam najbolji ostao još u prvom meču koji je Magdeburg dobio sa 32:24. Revanš je objektivno bio formalnost, a Megdeburg je potvrdio da je kvalitetna ekipa – 35:24.

Najefikasniji u sastavu Magdeburga, bili su Maks Kluge sa sedam, Kristof Štejnret sa pet i Željko Musa sa četiri gola. Kod Pelistera, bolji od ostalih, bili su Stipe Mandalinić sa sedam, Bojan Madžovski sa pet i Elmir Građan sa tri gola.

Nekse je u prvom meču poražen sa 27:25 posle neizvesne završnice, pa je postojala mogućnost da ekipa iz Hrvatske napravi veliko iznenađenje protiv Rain Nekara. Nekse je na kraju prvog poluvremena gubio sa 14:12, ali je nada i dalje tinjala.

Tim iz Hrvatske je u nastavku vodio sa 19:18 i 20:19, ali je Rain Nekar do kraja meča uspeo da stigne do 27:25, a zatim je u završnici dozvoli rivalu da stigne do pozitivnog rezultata – 27:27, ali ne i do plasmana u četvrtfinale.

Najefikasniji u sastavu Rain Nekara bili su Džeri Tolbring sa sedam, Andre Šmid sa šest i Janik Kohlbaher sa četiri gola. Kod tima iz Hrvatske, raspoloženi za igru u napadu, bili su Živan Pešić i Janko Kević sa po sedam, Halil Jaganjac sa pet i Aleksandar Bakić sa tri gola.

Komentari

Vaš komentar