EHF popušta Austrijancima? Otkazan revanš u Novom Sadu

Vesti rukomet 7. dec 202218:362 komentara
RK Vojvodina
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Evropska rukometna federacija (EHF) donela je odluku da se revanš meč trećeg kola Kupa EHF između Vojvodine i austrijskog Kremsa otkaže do daljnjeg usled istrage zbog incidenata u prvom meču.

povezano

Incidenti u prvoj utakmici u Austriji između navijača Vojvodine i policije u dvorani, usled čega je došlo do 10-minutnog prekida otvorili su pravu malu Pandorinu kutiju. Taj meč Vojvodina je na kraju dobila 29:27, ali je austrijska ekipa odlučila da ne putuje u Novi Sad, navodno iz bezbednosnih razloga. Ubrzo se javio EHF otkazao do daljnjeg utakmicu koja je zakazana za sredu i tom prilikom izdao saopštenje.

– EHF je prikupila informacije i izveštaje povodom incidenta i pokrenuće istragu protiv oba kluba. Protiv Vojvodine zbog onoga što se dešavalo u prvoj utakmici i Kremsa zbog odluke da ne otputuje u Srbiju na revanš zbog bezbednosnih razloga. Stoga, utakmica u Novom Sadu zakazana za 10. decembar 2022. neće se odigrati i biće odložena do donošenja odluke – glasi u saopštenju EHF.

Kako je sedište EHF u Beču postoji bojazan u redovima šampiona Srbije da bi konačna odluka mogla da se donese na štetu Vojvodine, a čak i da se utakmica registruje službenim rezultatom i da Krems ode dalje.

Komentari

Vaš komentar