EP (Q): Slovenija bolja od Turske, Francuska od Grčke

Podeli:
Pool via REUTERS/Mohamde Abd El Ghany

Nastavljene su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u rukometu, a selekcija Slovenije sigurnim koracima ide ka mestu na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

Slovenija je kao gost pobedila Tursku sa 30:22 (16:11), a pitanje pobednika se nije postavljalo ni jednog trenutka. Najefikasniji u sastavu Slovenije, bili su Jure Dolenac sa 12, Tilen Kodrin, Domen Makuc i Domen Novak sa po četiri gola. Kod Turske, bolji od ostalih, bili su Gorkem Biker sa sedam i Jasar Simsar sa četiri gola.

Slovenija posle četiri odigrane runde u grupi 5, ima sedam bodova, Holandija pet, Poljska četiri, a Turska je bez bodova.

U grupi 1, u kojoj se nalazi Srbija, koja je već obezbedila mesto na šampionatu Evrope, odlučujući korak ka cilju napravila je i Francuska koja je kao gost pobedila Grčku sa 40:31 (22:16).

U meču bez odbrana, prevagu na tasu Francuza, doneli su Ludovik Fabregas i Kentin Mahe sa po šest, Nikolas Turnat sa pet, Nedim Remili i Luk Abalo sa po četiri gola. Kod Grčke, raspoloženi za igru u napadu, bili su Eftimios Iliopulos sa sedam, Haralampos Malios sa pet i Panajotis Karampuntis sa četiri gola.

Srbija ima devet, Francuska sedam, Grčka četiri, a Belgija je odustala od takmičenja.

Što se selekcija iz regiona tiča, Severna Makedonija gostuje Finskoj, a Crna Gora igra protiv selekcije RS Kosova. Ova dva meča su na programu 28. aprila, a dan kasnije, snage će odmeriti Srbija i Grčka, odnosno Bosna i Hercegovina i Nemačka.

Komentari

Vaš komentar