Hansen: Među najluđim mečevima; Trebalo je da spustim loptu

Vesti rukomet 28. jan. 202113:041 komentar
Podeli:
Mikel Hansen
Pool via REUTERS/Mohamed Abd El Ghany

Levi bek rukometne reprezentacije Danske Mikel Hansen bio je u čudu posle pobede nad Egiptom u četvrtfinalu Svetskog prvenstva, pobede posle 80 minuta borbe i sedmeraca.

„Treba da se odmorimo malo i da se naspavamo. Ovo nam je prvi put da igramo nešto ranije, tako da će to biti moguće. Definitivno jedan od najluđih mečeva u mojoj reprezentativnoj karijeri“, rekao je Hansen.

Povezane vesti

Trostruki najbolji igrač sveta potom se osvrnuo na situaciju koja umalo skupo da košta njegov tim. Imali su Danci +1 i napad na 30 sekundi do kraja prvih produžetaka, a Hansen je na tri sekunde do kraja bacio loptu nakon sudijskog zvižduka za pasivni napad. Usledio je crveni karton, sedmerac i novi produžeci.

„To mi se nikad nije dogodilo. Imao sam otvoreno desno krilo, krenuo sam tamo da bacim loptu kada je dosuđen pasivan napad. Moja je krivica, trebalo je jednostavno da spustim loptu na pod. Srećom, to nas nije koštalo na kraju“, kaže Hansen.

Danska je branilac titule, a u polufinalu će se sada sastati sa Španijom, koja je u četvrtfinalu bila bolja od Norveške.

Komentari

Vaš komentar