Kil bolji od Segeda, Vive Kilce od Nanta

Podeli:
Martin Rose/Getty Images

Počelo je doigravanje za plasman na finalni turnir Lige šampiona u konkurenciji rukometaša. Brnilac trofeja, Kil, slavio je kao gost protiv Segeda sa 33:28, dok je ekipe Vive Kilcea, kao gost slavila protiv Nanta sa 25:24.

Kil je napravio kapitalan korak ka plasmanu u četvrtfinale elitnog takmičenja. Aktuelni šampion Evrope je protiv Segeda kontrolisao dešavanja na parketu od prvog do poslednjeg minuta. Kil je na poluvremenu vodio sa 21:13, a meč je dobio sa 33:28.

Najefikasniji u sastavu Kila, bili su Sander Sagosen sa osam, Harald Rejnkind sa šest i Patrik Vinček sa pet golova. Kod Segeda, raspoloženi za igru u napadu, bili su Bogdan Radivojević sa šest, Jonas Kalman sa četiri i Mario Šoštarić sa tri gola.

Nant je protiv Vive Kilcea vodio na poluvremenu sa 14:12, ali je na kraju poražen sa 25:24. Prevagu na tasu gostiju, doneli su Aleks Dušebajev sa šest, odnosno Iladzislau Kuleš i Anhe Perez sa po četiri gola. Kod Nanta, raspoloženi za igru u napadu, bili su Dragan Pečmalbek i Kiril Lazarov sa po pet, odnosno Aleksandre Kavalkanti i Adrijan Figueras sa po tri gola.

U ostalim mečevima osmine finala snage će odmeriti: Motor Zaporožje – Meškov Brest, Zagreb – Flensburg, Vardar – Vesprem, Celje – PSŽ, Porto – Alborg i Elverum – Barselona.

Komentari

Vaš komentar