Kup CG: Lovćen brani, Komovi napadaju trofej

Podeli:
RK Komovi

Rukometaši Lovćena sa Cetinja i Komova iz Andrijevice boriće se za trofej u Kupu. Trofej brani Lovćen, koji je domaćin finalnog turnira, a Komovi sanjaju novi podvig, jer su 2019. godine osvojili Kup.

Lovćen je posle neverovatne završnice, pravog trilera, pobedili Budvansku rivijeru sa 31:30 (16:12). U drugom polufinalu, Komovi su znatno lakše stigli do finala, iako su u minulom kolu šampionata Crne Gore poraženi upravo od ekipe Berana.

Tim iz Andrijevice je slavio sa 24:20 (11:10). Tokom prvog poluvremena vodila se ravnopravna borba, koja je nastavljena sve do 50. minuta, kada su Komovi pobegli na 20:17, a zatim ljubomorno čivali stečeni kapital do kraja utakmice.

Prevagu na tasu Komova, doneli su Balša Račić sa šest, Nemanja Marsenić sa pet, odnosno Slobodan Zonjić i Vladan Kastratović sa po četiri gola. Kod Berana, raspoloženi za igru u napadu, bili su Nemanja Đurašković sa devet, Slaven Lekić sa pet i Luka Došljak sa tri gola.

Finale je na programu 20. maja, a istog dana je na programu i finale Kupa u konkurenciji rukometašica, a snage će odmeriti Budućnosti i Levalea iz Nikšića.

Komentari

Vaš komentar