Kup CG: Lovćen odbranio trofej, briljirao Perišić

Podeli:
RK Lovćen
RK Lovćen

Rukometaši Lovćena odbranili su trofej u Kupu Crne Gore. U finalu, Cetinjani su posle bolje igre, od prvog do poslednjeg minuta, pobedili Komove sa 31:20 (22:9).

Najefikasniji u sastavu Lovćena, bili su Aleksa Perišić sa devet golova, bez promašaja, Nemanja Drakulović sa pet, Igor Marković sa četiri, odnosno Vuk Latković i  Petar Eraković sa po tri gola. Filip Borozan je imao 11 odbrana.

Kod Komova, bolji od ostalih, bili su Nemanja Marsenić sa osam, Balša Račić sa četiri i Vladan Kastratović sa tri gola.

Podsećanja radi, Lovćen je u polufinalu posle dramatične završnice, pravog trilera, slavio protiv Budvanske rivijere sa 31:30, golom Igora Markovića sa zvukom sirene, dok su Komovi slavili protiv Berana sa 24:20.

Za razliku od meča sa Budvanima, protiv ekipe iz Andrijevice, Cetinjani su dominirali u svim elementima igre. Dobili su prvo poluvreme sa 22:9 i već tada je bilo jasno da je sve gotovo, a da trofej ostaje na Cetinju.

Cetinjani su u sezoni koja je u toku, dva puta slavili u Kupu. Jednom u finalu za prošlu godinu, kada su slavili protiv Partizana iz Tivta, a sada u borbi za trofej koji se odnosi na 2021. godinu protiv Komova.

Lovćen je ove sezone doživeo samo jedan poraz i to od Budvanske rivijere. U narednom kolu šampionata Crne Gore, Cetinjani na svom parketu, ponovo igraju protiv Budvana, a pobedom bi u velikom stilu stigli do duple krune.

Odmah treba naglasiti da je potrebno da se dogodi čudo, pa da Lovćen ne stigne i do titule, jer mu u preostala tri kola, treba samo jedan bod na putu ka tronu.

Komentari

Vaš komentar