Lazarov: Verovao sam u mlade, ovo je samo početak

Vesti rukomet 12. mar. 20210:35
Podeli:
Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Kiril Lazarov, igrač-selektor rukometna reprezentacije Makedonije, srećan je što je verovao u mlade igrače i što se to isplatilo u pobedi 33:29 nad svetskim i olimpijskim prvakom Danskom u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021.

Makedonija je sada prva u grupi sa maksimalnim učinkom iz tri meča, čime je praktično došla na korak do plasmana na prvenstvo Starog kontinenta.

Lazarov je konstatovao da je pred njim novi izazov, ali da je osetio pozitivnu energiju u timu.

Povezane vesti

„Imao sam hrabrosti da počnem utakmicu sa generacijom igrača rođenih 1996-1998, imam poverenje u njih. Mnogi od njih su osporavani, možda im treba malo više vremena da se pokrenu, ali oni znaju da igraju rukomet, siguran sam u to. Ja sam tokom cele karijere ’napadač’, ali ovih dana sam insistirao na odbrani. Malo im je bilo smešno što jedan napadač kao ja insistira na odbrani. Međutim, celog života se borim protiv dobrih odbrana, i znam šta to znači“, rekao je Lazarov i dodao:

„Srećan sam i ponosan na celu Makedoniju, zato što su svi ljudi zajedno sa nama prolazili dobre i loše trenutke. Ostajem čvrsto na zemlji jer znam da nam tek predstoji mnogo posla. Zahvaljujem se makedonskoj javnosti, od koje sam dobio 99 posto podrške. Ovo je samo početak, znam šta je sport i dobro poznajem makedonski mentalitet. Najvažnije je da se i zvanično plasiramo na Evropsko prvenstvo, pa ćemo videti šta dalje“.

U ponedeljak od 16.00, isti rivali sastaće se u Olborgu. Makedonija ima šest, Danska četiri, Švajcarska dva, a Finska nula bodova.

Komentari

Vaš komentar