Liščević: Nismo favoriti, ali Srbija nikada ne odustaje

Vesti rukomet 16. mar. 202115:55 > 16:00
Podeli:
kristinaliscevic
rss.org.rs

Rukometašica Srbije Kristina Liščević svesna je izazova koji reprezentaciju čekaju na kvalifikacionom turniru, ali se nada plasmanu na Olimpijske igre.

Selekcija Ljubomira Obradovića u četvrtak putuje u Đer, gde će se sa Rusijom, Mađarskom i Kazahstanom boriti za mesto na Olimpijskim igrama.

„Definitivno sam spremna za sve što nas čeka. U glavi mi je samo da se prođe na Olimpijske Igre. To je u glavi svake od nas. Videćemo šta smo spremili i koliko možemo da izvučemo. Znam da nismo favoriti, ali Srbija je poznata po tome da nikada ne odustaje, pa tako će biti i do sada“, rekla je Liščević i dodala:

povezane vesti

„Ruskinje i Mađarice imaju veći pritisak od nas.To su veće rukometne zemlje od nas, svetlosnim smo godinama udaljeni od onoga što oni imaju sada, ali nama ostaje da se borimo. Bez obzira na sve Srbija veruje u rukomet, rezultat i devojke koje su tu. Ovo je poslednji voz za mnoge od nas, mnoge će završiti sa reprezentacijom po završetku ovog olimpijskog ciklusa“.

Reprezentaciju čekaju dve odlučujuće utakmice sa Rusijom (petak, 20 časova) i Mađarskom (subota, 17.30 časova) u manje od 24 sata…

Kako nama, tako i ostalima. To je deo kvalifikacija. Bez obzira koliko imamo odmora, daćemo sve od sebe. Jasno je sve, ili ćemo kreirati sudbinu ili se vratiti kući praznih ruku. Svaka će izginuti na terenu, i prvih, i drugih 60 minuta. To jedino ostaje kao solucija. Ne vidim prostora za pad. Moramo da odigramo dve jake utakmice bez obzira na umor. Ovo će biti veoma specifične utakmice. Dve utakmice važnije od bilo čega do sada. Naš uspeh bi probudio neke nove devojčice koje će poželeti da igraju rukomet u budućnosti“, kaže Liščević.

Dve najbolje selekcije sa turnira izboriće plasman na Olimpijske igre.

Komentari

Vaš komentar