Lovćen bolji od Mornara, Partizan pao u Beranama

Podeli:
sport klub

Odigrana su dva meča 11. kola šampionata Crne Gore u rukometu. Ekipa Berana je posle velike borbe i neizvesne završnice pobedila Partizan iz Tivta sa 27:25, dok je Lovćen slavio protiv Mornara u Baru sa 35:26.

Cetinjani su sačuvali oreol nepobedivosti, Beranci napravili odlučujući korak ka plasmanu u mini ligu za titulu. Utakmica između Rudara i Budvanske rivijere je odložena zbog problema sa koronavirusom, u nedelju, 13. decembra igraju Danilovgrad i Jedinstvo, u ovoj rundi je slobodna ekipa Komova iz Andrijevice.

U Beranama se vodila velika borba za svaku loptu, za svaki pedalj terena. Čitavim tokom meča se igralo po principu gol za gol. Domaćin je na poluvremenu vodio sa 13:11, ali se Tivćani nisu predavali pa su sredinom drugog poluvremena poveli sa 19:18. Usledio je rat nerava, Luka Došljak je na 40 sekundi pre kraja pogodio za 26:24, Bogdan Međedović je smanjio na 25:26, a tačku na meč je stavio Filip Marsenić.

Prevagu na tasu Berana, doneli su Nemanja Đurašković sa sedam, Filip Marsenić sa pet, odnosno Luka Došljak i Đorđe Folić sa po četiri gola. Kod Partizana, raspoloženi za igru u napadu, bili su Bogdan Međedović sa pet, odnosno Đorđo Peruničić, Nemanja Barac i Veselin Drakulović sa po četiri gola.

Mornar je parirao Lovćenu u prvom poluvremenu. Cetinjani su ovaj period igre dobili sa 15:14. Međutim, u nastavku meča, izabranici Duška Milića su bili daleko bolji, pa su na kraju slavili sa 35:26.

Najefikasniji u sastavu Lovćena koji je sačuvao oreol nepobedivosti, bili su Igor Marković sa devet, Nemanja Drakulović i Vuk Latković sa po šest, odnosno Miodrag Ćorsović i Draško Kaluđerović sa po tri gola. Kod Mornara, bolji od ostalih bili su Luka Mrdak sa šest, Danilo Gvozdenović i Boban Ašanin sa po tri gola.

Tabela: Lovćen 20, Komovi 14, Berane 14, Budvanska rivijera 12, Rudar 8, Partizan 7, Mornar 6, Danilovgrad 3, Jedinstvo je bez bodova.

Komentari

Vaš komentar