Lovćen bolji od Partizana, Mornar od Rudara

Podeli:
Lovćen
Sport Klub

Nastavljen je šampionat Crne Gore u rukometu, a u mečevima koji su odigrani u subotu, pobedama su se radovale ekipe Lovćena sa Cetinja i Mornara iz Bara.

U nedelju su na programu još dva meča, a snage će odmeriti Danilovgrad i Berane, odnosno Jedinstvo i Komovi, u ovoj rundi, slobodna je ekipa Budvanske rivijere.

Lovćen je sačuvao oreol nepobedivosti. Cetinja su na svom terenu savladali Partizan iz Tivta sa 28:20 (11:9). Tivćani su uspešno parirali Cetinjanima tokom prvog poluvremena, ali je u nastavku kvalitet Lovćena ipak došao do izražaja.

Prevagu na tasu Cetinjana doneli su Igor Marković sa 12, Aleksa Perišić sa šest, odnosno Miodrag Ćorsović i Petar Eraković sa po tri gola. Kod Partizana, raspoloženi za igru u napadu, bili su Veselin Drakulović, Nemanja Barac i Vuk Kaluđerović sa po pet golova.

Mornar je u Baru pobedio Rudar sa 31:26 (15:10). Barani su kontrolisali dešavanja na parketu od prvog do poslednjeg minuta i više nego zasluženo su stigli do dragocene pobede u borbi za mesto u mini ligi za prvaka.

Najefikasniji u sastavu Mornara, bili su Boban Ašanin sa devet, Denis Šabanović sa sedam i Miloš Mijušković sa četiri gola. Kod Rudara, bolji od ostalih, bili su Dragan Jelušić sa sedam, Ognjen Leković sa šest i Denijal Vukas sa četiri gola.

Tabela: Lovćen 28, Budvanska rivijera 20, Komovi 19, Berane 17, Mornar 12, Rudar 12, Partizan 9, Danilovgrad 5, Jedinstvo je bez bodova.

Komentari

Vaš komentar