LŠ: Borusija bolja od Podravke, Esbjerg od Krima

Podeli:
Ivan Brkić/RK Podravka Vegeta

Odigrana su još četiri meča 12. kola Lige šampiona za rukometašice, a pobedama su se radovale Borusija Dormund, Esbjerg, Mez i CSKA iz Moskve.

Rukometašice slovenačkog Krima imale su jako bitan meč u Švedskoj, možda i presudan kada je reč o plasmanu u osminu finala. Međutim, Krim ni jednog trenutka nije uspeo da bude konkurentan izuzetno raspoloženom Esbjergu koji je dominirao od prvog do poslednjeg minuta za konačnih 33:23 (16:11).

Prevagu na tasu Esbjerga, donele su Mete Tranborg sa 10, Sana Solberg, Nerea Penja i Anete Jensen sa po pet golova. Kod Krima, bolje od ostalih, bile su Ugolin Sersien sa šest, Tina Klemenčič sa pet, Ana van Kreij sa četiri i Matea Pletikosić sa tri gola.

Podravka iz Koprivnice koja ima sve manje i manje šanse da se umeša u plasman za mesto u osmini finala poražena je od Borusije u Dortmundu sa 32:31 (13:12). Utakmica je donela veliku borbu i neizvesnu završnicu, a više sreće i koncentracije je imala ekipa iz Dortmunda.

Najefikasnije u sastavu Borusije koja nastavlja borbu za plasman u doigravanje za finalni turnir, donele su Laura Vad der Hejden i Inger Smits sa po osam golova, Tina Abdula sa šest i Merel Freriks sa četiri gola. Kod Podravke, bolje od ostalih, bile su Lamrpini Cakalau sa sedam, Dejana Milosavljević sa šest, Nikolina Zadravec i Lea Franušić sa po pet golova.

Ekipu Borusije je obradovala vest da je CSKA iz Moskve pobedio Valčeu u Ruumuniji sa 34:24, dok je Mec slavio protiv Ferencvaroša sa 30:29.

Podsećanja radi, u subotu je Budućnost pobedila Odenze sa 27:24, dok su Đer i Brest odigrali meč bez pobednika – 27:27.

Dve prvoplasirane ekipe iz grupa će izboriti direktan plasman u četvrtfinale, dok će ekipama na kotama tri, četiri, pet i šest borbu za finalni turnir nastaviti utakmicama osmine finala.

Grupa A

Rostov 15, Mec 14, Ferencvaroš 12, Bukurešt 11, Kristijanstad 10, Esbjerg 8, Krim 5, Bitinghajm 3.

Grupa B

Đer 18, CSKA 17, Brest 15, Odenze 13, Budućnost 11, Borusija 4, Valčea 4, Podravka 2.

Komentari

Vaš komentar