LŠ: Brest skinuo Đer sa trona, Đina i Slađana za tron

Vesti rukomet 29. maj 202117:44 > 19:54
Đer
ŽRK Budućnost/D.Starčević

Rukometašice Bresta pobedile su Đer na finalnom turniru Lige šampiona u Budimpešti, posle produžetaka sa 27:25 (23:23, 20:20). Đer je ostao bez prilike da se bori za četvrtu titulu u nizu, a Brest je blizu istorijskog uspeha.

Najefikasnije u sastavu Đera, bile su Ana Gros sa devet, Đurđina Jauković sa pet, Slađana Pop Lazić sa četiri, odnosno Isabel Gulden i Alisija Tublank sa po tri gola. Kod Đera, najefikasnije su bile Veronika Kristijansen sa osam, odnosno Kari Dale, Eduarda Amorim i Stine Oftedal sa po tri gola.

Brest je gotovo besprekorno odigrao prvo poluvreme. Šampion Francuske je vodio sa 8:4, 9:5, promašio je dva zicera u završnici ovog perioda igre, a na odmor je otišao sa viškom od tri gola – 11:8. Prevagu na tasu Bresta u prvom poluvremenu, donele su Ana Gros sa četiri, Slađana Pop Lazić sa tri i Izabel Gulden sa dva. Đina Jauković je postigla jedan gol.

Kod Đera, koji je imao velikih problema u oba pravca, koji je napravio mnogo tehničkih grešaka, bolje od ostalih, bile su Veronika Kristijansen sa četiri i Nze Minko sa dva gola.

Đer se naravno nije predavao, uspeo je da nametne igru sa mnogo tranzicije, pa je sredinom drugog poluvremena, sve krenula iz početka, jer je na semaforu pisalo 15:15.

Aktuelni šampion Evrope je igrao granitnu odbranu pa je pobegao posle serije od 6:0, pobegao na 17:15. Delovalo je da Đer lomi rivala, ali je Brest u igru vratila sjajnim golom Đurđina Jauković. Nedugo zatim, Ana Gros je pogodila za 18:18 i bilo je jasno da sledi triler završnica.

Usledile su dve fantastične intervencije Silje Solberg, Đer je u režiji Brestet Dale i Stine Oftedal pobegao na 20:18, a brzim golom nadu Brestu vratila je Slađana Pop Lazić. Usledila je greška Đera, kontra Bresta, Solberg je skinula zicer u situaciji jedan na jedan, a do kraja je ostalo nešto više od 60 sekundi. Đer je izgubio loptu, odmah zatim i Brest, a sedmerac nije iskoristila Eduarda Amorim, sa druge strane, Đurđina Jauković je pogodila za 20:20, za produžetke.

Na kraju prvog produžetka, na semaforu je pisalo 22:22. Na kraju drugog – 23:23, pa je pitanje finaliste rešavano sedmercima. Briljirala je na golu Kleopatra Darlo, koja je skinula dva sedmerca, a gol za plasman u veliko finale, postigla je Izabel Gulden.

U drugom polufinalu, snage su odmeriti Kristijanstad Vajpers i CSKA iz Moskve. Za razliku od prvog meča koji je doneo triler završnicu, sedmerce i pobedu Bresta, Kristijanstad je relativno lako stigao do finala.

Norvežanke su kontrolisale dešavanja na parketu. Na poluvremenu su vodile sa 18:12, a zatim u nastavku meča, ljubomorno čuvale stečeno kapital, za konačnih – 33:30.

Najefikasnije u sastavu Kristijanstada, bile su Ela Reistad sa 10, Emili Artzen, Heidi Loke i Nora Merk sa po pet golova. Kod CSKA, raspoložene za igru u napadu, bile su Polina Vedekina sa sedam, Antonina Skorobogačenko i Ekatarina Ilina sa po pet golova.

Komentari

Vaš komentar