LŠ: Kil – PSŽ, ko će na F4?

Vesti rukomet 8. apr. 202122:28 > 22:42
Podeli:
Alex Grimm, Getty Images Sport

Kompletiran je spisak ekipa koje će igrati u četvrtfinalu Lige šampiona za rukometaše. Za mesto na finalnom turniru, boriće se Kil, Nant, Flensburg, Alborg, Barselona, Vesprem, PSŽ i Meškov Brest. U četvrtfinalnim serijama, snage će odmeriti: Kil – PSŽ, Barselona – Meškov Brest, Nant – Vesprem i Flensburg – Alborg.

U četvrtak su odigrana tri meča, a uoči revanša je bilo jasno da su Vesprem i PSŽ već u četvrtfinalu, jer su kao gosti pobedili Vardar sa 41:27, odnosno Celje sa 37:24, a velika borba se očekivala u duelu između Meškov Bresta i Motor Zaporožja, jer su gosti na revanš došli sa viškom od dva gola.

Međutim, Meškov Brest je posle sjajne partije slavio sa 30:23 (16:8), pa je više nego zasluženo stigao među osam najboljih timova Evrope. Prevagu na tasu Meškova, doneli su Mikita Valipau sa sedam, Stas Skube sa šest i Marko Panić sa tri gola. Kod Motor Zaporožja, bolji od ostalih, bili su Bariš Pukoski sa sedam, odnosno Aidenas Malasinskas i Artem Kozakevič sa po tri gola.

Vesprem je i u drugom meču slavio protiv Vardara sa 39:30 (20:15). Najefikasniji u sastavu Vesprema, bili su Danil Šiškarev i Andreas Nilson sa po šest, Manuel Strlek sa pet golova. Petar Nenadić je postigao tri, a Vuko Borozan dva gola. Kod Vardara, raspoloženi za igru u napadu, bili su Stojanče Stoilov i Timur Dibirov sa po pet golova, Vasko Ševaljević i Ivan Čupić sa po četiri gola.

PSŽ je dva puta slavio protiv Celja. U drugom meču, Parižani su pobedili sa 31:24. Najefikasniji u sastavu PSŽ-a, bili su Dilan Nahi sa sedam, Nedim Remili sa pet, Luk Steins i Luka Karabatić sa po četiri gola. Kod Celja, bolji od ostalih, bili su Matic Grošelj i Kristjan Horzen sa po pet, Domen Novak sa tri, odnosno Radojica Čepić i Arsenije Dragašević sa po dva gola.

Komentari

Vaš komentar