LŠ: Moćni Đer kaznio sve greške Budućnosti

Podeli:
ŽRK Budućnost/D.Starčević

Rukometašice Đera savladale su Budućnost u Podgorici sa 30:19 (16:11), pa je i pre revanša koji se igra 10. aprila u Mađarskoj jasno da će Đer braniti titulu prvaka Evrope.

Ekipa koja na više od 40 utakmica u elitnom takmičenju nije osetila gorčinu poraza, odigrala je na izuzetno visokom nivou, umešno je kaznila sve greške rukometašica Budućnosti, koje su igrale bez povređene Majde Mehmedović.

Najefikasnije u sastavu Đera, bile su Stine Bredal Ofedal sa devet, Viktorija Lukač i Anita Gorbic sa po četiri, Eduarda Amorim i Veronika Kristijansen sa po tri gola. Kod Budućnosti, bolje od ostalih, bile su Alison Pino i Jovanka Radičević sa po pet, odnosno Valerija Maslova i Itana Grbić sa po tri gola.

Izabranice Bojane Popović su prvo poluvreme odigrale sa mnogo oscilacija, sa mnogo uspona i padova. Aktuelni šampion Evrope, ekipa Đera je odmah pobegla na 4:1, 8:4, ali se rukometašice Budućnosti nisu predavale, pa su uspele da stignu do minusa od jednog gola – 9:10.

U tom trenutku delovalo je da je Budućnost u naletu, imala je u jednom momentu i dve igračice više na terenu, ali je usledila serija grešaka, koje je Đer znao i umeo da kazni, pa je na poluvremenu vodio sa 16:11.
Prevagu na tasu Đera u prvom poluvremenu, donele su Viktorija Lukač sa četiri, Veronika Kristijansen, Stine Bredal Ofedal sa po tri gola. Kod Budućnosti, bolje od ostalih bile su Jovanka Radičević sa pet, Alison Pino sa tri i Itana Grbić sa dva gola.

U nastavku meča, Đer je pobegao na 24:14, pa je jedina dilema bila, kojim će se rezultatom završiti duel u kojem je ekipa Budućnosti, slobodno se može reći izgorela u prevelikoj želji da bude konkurentna najboljem timu Starog kontinenta.

U subotu je odigran još jedan meč četvrtfinala, a Bukurešt je na svom terenu pobedio CSKA iz Moskve sa 32:27 (20:12). Prevagu na tasu Bukurešta, donele su Barbara Lazović i Kristina Neagu sa po šest, odnosno Siraba Dembele Pavlović i Dragana Cvijić sa po pet golova. Kod tima iz Moskve, raspoložene za igru u napadu, bile su Antonina Skorobogačenko sa šest, Darija Dimitrijeva i Sara Ristovska sa po pet, odnosno Polina Goroškova sa četiri gola.

U nedelju, 4. aprila, snage će odmeriti Brest i Mec, dok je prva utakmica između Kristijanstada i Rostova na programu 10. aprila, kada će na programu biti i tri revanš meča četvrfinala elitnog takmičenja.