LŠ: Nant preko Vesprema do F4, sigurna Barsa

Vesti rukomet 20. maj. 202120:42 > 22:33
Podeli:
Dragan Pešmalbek
Dragan Pešmalbek, Guillaumebresson/Panoramic

Rukometašima PSŽ i Alborga na finalnom turniru Lige šampiona pridružile su se ekipe Nanta i Barselone.

PSŽ je u dvomeču slavio protiv Kila, pa je sada evropski tron upražnjen, Alborg je posle trilera bio bolji od Flensburga, a Nant je posle velike borbe uspeo da slavi u dvomeču protiv Vesprema.

Nant je na svom terenu slavio sa 32:28. Vesprem je nastojao da nadoknadi deficit od četiri gola. U završnici prvog poluvremena, ekipa čije boje brane Petar Nenadić i Vuko Borozan, vodila je sa 18:14. U nastavku, sa 20:26, a zatim je Vesprem nekoliko puta imao tri gola viška – 29:26, 31:28, 32:29, ali nije uspeo da slomi Nant. Ekipa iz Francuske je uspela da odbije nalete tima iz Mađarske, poražena je na kraju sa 32:30, pa je veliko slavlje moglo da počne.

Najefikasniji u sastavu Vesprema, bili su Petar Nenadić sa sedam, Omar Fati sa šest, Fereira Moraeš sa pet i Vuko Borozan sa tri gola. Kod Nanta, raspoloženi za igru u napadu, bili su Romeo Balagur sa šest, Eduardo Gurbindo i Dragan Pešmalbek sa po pet i Kiril Lazarov sa četiri gola.

U poslednjem četvrtfinalnom duelu, Barselona je na svom parketu pobedila Meškov Brest sa 40:28. Barsa je slavila i u gostima sa 33:29.

Komentari

Vaš komentar