LŠ: Radivojević rastužio Vardar, Alborg nadigrao Zagreb

Podeli:
Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Čelnici EHF doneli su odluku da će sve ekipa igrati u osmini finala Lige šampiona, ali se nastavlja sa odigravanjem mečeva, kako bi se dobio što realniji raspored ekipa na tabelama.

U četvrtak su odigrana tri meča, a pobedama su se radovale ekipe Alborga, Vive Kilcea i Segeda.

Alborg koji će od naredne sezone biti jači za jednog od najboljih igrača planete, Mikela Hansena, lako i ubedljivo je savladao Zagreb, koji će igrati u osmini finala, iako nije osetio slast pobede u elitnom takmičenju. Tim iz Danske slavio je sa 38:29 (22:14).

Najefikasniji u sastavu Alborga, bili su Sebastijan Berthold sa devet, Mark Maršer sa osam, Feliks Klar i Lese Kristijansen sa po pet golova. Kod Zagreba, bolji od ostalih bili su Benjamin Burić sa šest, Filip Vistorop sa pet, odnosno Vlado Matanović i Matej Hrstić sa po četiri gola.

Vardar je dobio prvo poluvreme sa 19:17, ali je na kraju posle velike borbe i neizvesne završnice poražen od Segeda u gostima sa 34:33. Ono što moće da raduje navijače tima iz Skoplja je činjenica da je forma u usponu. Da li će to biti dovoljno da Vardar bude konkurentan u osmini finala, teško je proceniti, s obzirom da će gotovo sigurno igrati protiv Barselone ili Vesprema.

Prevagu na tasu Segeda, doneli su Ričard Bodo sa sedam, Bogdan Radivojević sa šest, odnosno Stanislav Kasparek i Dean Bombac sa pet golova. Kod Vardara, raspoloženi za igru u napadu, bili su Ivan Čupić sa devet, Stojče Stoilov sa šest, Timur Dibirov i Lovro Jotić sa pet golova.

Vive Kilce je lako i ubedljivo pobedio Elverum sa 39:29 (20:14). Najefikasniji u sastavu domaćina, bili su Artsem Karalek sa sedam, Arkadiuš Morito sa šest, Nikolas Tornat i Bjorn Gudjonsen sa pet golova. Kod Elveruma, bolji od ostalih bili su Tomas Solstad sa osam, Karl Pujol sa pet i Endre Langas sa tri gola.

Grupa A: Vive Kilce 17, Flensburg 15, Meškov Brest 11, PSŽ 10, Seged 10, Porto 8, Elverum 4, Vardar 3.

Grupa B: Barselona 24, Vesprem 17, Motor Zaporožje 12, Alborg 12, Kil 9, Nant 8, Celje 6, Zagreb je bez bodova.

Komentari

Vaš komentar