LŠ: Vesprem slavio u Zagrebu, PSŽ pao u Nemačkoj

Podeli:
Alex Grimm, Getty Images Sport

Odigrano je pet mečeva Lige šampiona za rukometaše, a pobedama su se radovale ekipe Alborga, Vive Kilcea, Flensburga i Vesprema, dok je meč između Nanta i Kila završen bez pobednika – 24:24.

Rukometaši Zagreba su doživeli novi poraz u elitnom takmičenju, ali će i pored toga igrati u osmini finala Lige šampiona, nakon odluke čelnika EHF da sve ekipe iz grupne faze idu u doigravanje. Šampion Hrvatske je na svom terenu poklekao u duelu sa objektivno daleko jačom ekipom Vesprema – 35:28 (17:11).

Najefikasniji u sastavu Vesprema, bili su Andreas Nilson i Kentin Mahe sa po šest golova, Peno Makeda je postigao četiri, Vuko Borozan dva, a Petar Nenadić jedan gol. Kod Zagreba, bolji od ostalih, bili su Čaba Leimeter i Filip Perić sa po pet, odnosno Matej Hrstić i Filip Vistorop sa po tri gola.

U velikom derbiju dana, Flensburg je pobedio PSŽ sa 29:28 (19:10). Ekipa iz Nemačke je vodila na poluvremenu sa 19:10. Parižani su u nastavku pretili, ali nisu uspeli da stignu do preokreta i pozitivnog rezultata, iako su u završnici smanjili na 26:27.

Prevagu na tasu domaćina, doneli su Hampus Vane sa osam, Džim Gotrdison sa sedam, Goran Johansen sa pet i Kjer Miler sa četiri gola. Kod tima iz Pariza, raspoloženi za igru u napadu, bili su Mikel Hansen sa sedam, odnosno Kamil Sipržak i Luk Steins sa po četiri gola.

Aktuelni šampion Evrope, ekipa Kila, odigrala je nerešeno na gostovanje ekipi Nanta, posle velike borbe i neizvesne završnice. Nant je na poluvremenu vodio sa 12:9, a Kil u nastavku uspeo da stigne do boda, u režiji Patrika Vinčeka, koji je na 18 sekundi pre kraja pogodio za konačnih 24:24.

Najefikasniji u sastavu Kila, bili su Stefen Vejnhold i Oskar Sunefeld sa po četiri, odnosno Sven Ehrig i Patrik Vinček sa po tri gola. Kod Nanta, raspoloženi za igru u napadu, bili su Kiril Lazarov sa pet, Amerik Mine i Dragan Pečmalbek sa po četiri gola.

Vive Klice je kao gost pobedio Seged sa 30:26 (14:14). Prevagu na tasu tima iz Poljske, doneli su Aleks Dušebajev sa osam, Artsem Karalek sa pet, odnosno Igor Karačić i Simon Sicko sa po četiri gola. Kod Segeda, bolji od ostalih, bili su Matej Gaber sa pet, Bogdan Radivojević i Mario Šoštarić sa po četiri gola.

Alborg je kao gost slavio protiv Motor Zaporožja sa 29:27 (14:15). Najefikasniji u sastavu Alborga, bili su Sebastijan Barthold sa 11, Henrik Jensen sa šest golova. Kod domaćina, raspoloženi za igru u napadu, bili su Vladislav Dontcov sa osam, Aidens Malasinskas i Baris Puhkoski sa po pet golova.

Grupa A: Vive Kilce 19, Flensburg 17, PSŽ 12, Meškov 11, Seged 10, Porto 8, Vardar 6, Elverum 5.

Grupa B: Barselona 26, Vesprem 19, Alborg 14, Kil 12, Motor 12, Nant 11, Celje 6, Zagreb je bez bodova.

Komentari

Vaš komentar