Matić potvrdio da je novi trener Metaloplastike

Vesti rukomet 23. jun. 202214:32 > 14:45
Podeli:
Foto: Grundfos Tatabanya

Vladan Matić potvrdio je u razgovoru za mađarske medije da je novi trener Metaloplastike.

Danima se spekulisalo ko će preuzeti klupu kluba iz Šapca, a potvrda je stigla iz prve ruke – direktno od nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije, koji je pre 52 godine rođen u gradu koji su proslavili rukometaši Metaloplastike.

„Poslednjih dana u javnosti su se pojavile raznorazne “nezvanične” informacije oko imena novog trenera, koji će na klupi naslediti Miodraga Kažića, trenera koji je sa ekipom, klubu posle šest godina, vratio pehar Kupa Srbije.

Ono što mi u ovom trenutku možemo da kažemo, da Šabac, ali i navijači ove godine mogu da očekuju rukometni zemljotres. Nema dojava, očekujte eksploziju.

Prva bomba eksplodiraće već u petak, 1. jula tačno u podne, kada ćemo u našoj hali “Zorka” pred pripadnicima sedme sile, predstaviti novog šefa stručnog štaba plavih. Tačno u 12 časova prekidamo neizvesnost, i predstavljamo trenera koji u svojoj karijeri, kako u igračkoj, tako i u trenerskoj, uvek težio samo ka najvišim ciljevima. Čovek koji zna šta je slast pobede i kako se postaje šampion. Osoba koja ne zna za predaju i kod koga rukometna utakmica traje ne šezdeset, nego 24 časa dnevno, sedam dana u nedelji i svih 365 dana u godini.

U klub dolazi…“, napisano je na sajtu kluba.

U Metaloplastici su želeli da sačuvaju iznenađenje za kraj, ali srpski stručnjak je Mađarima otkrio gde nastavlja karijeru. Naime, on već godinama sa porodicom živi u Segedinu zbog trenerskog posla.

„U oktobru prošle godine sam imao tešku operaciju kuka posle koje je usledio višemesečni oporavak tako da sam bio sprečen da radim. Kada sam se oporavio svi klubovi u Mađarskoj su već imali rešeno pitanje stručnog štaba. Tada su mi se obratili ljudi iz Metaloplastike. Oni su prošle godine završili na petom mestu u srpskom prvenstvu. Žele da napreduju i osvoje titulu. Iz tog razloga sam su želeli da potpišu ugovor sa mnom na duži vremenski period, ali moj uslov je bio da za sada potpišemo na godinu dana, a posle ćemo videti da li su obe strane zadovoljne i shodno tome doneti odluku. Ispoštovali su sve moje uslove, tako da nisam mogao da im kažem ne“, rekao je Matić.

Novi trener Metaloplastike će novu funkciju preuzeti 1. jula, kada je zakazana prozivka u Šapcu, da bi 25. jula počeo pripreme za novu sezonu.

Vladan Matić je rođen 1970. godine u Šapcu, tokom igračke karijere nastupao je za Metaloplastiku, Partizan, Crvenu zvezdu, Pik Seged, u kojem je potom započeo trenersku karijeru. Kasnije bio pomoćni trener u reprezentaciji Mađarske, trenirao Ferencvaroš, Celje i Tatabanju, a godinu dana je radio i kao selektor reprezentacije Srbije.

 

Komentari

Vaš komentar