„Naš adut protiv Turske odbrana i timski duh“

Vesti rukomet 18. apr 202217:56
Podeli:
Jovana Kovačević
RSS

Ženska rukometna reprezentacija Srbije se okupila u Zrenjaninu i punom parom se priprema pred utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Još dva kola je ostalo do raspleta u kvalifikacionim grupama za odlazak na EHF EURO 2022, a srpskim rukometašicama je u okviru grupe 6 preostalo odigravanje utakmice sa Turskom 20. aprila od 16:30 (Kastamonu) i duel sa Islandom 23. aprila u 18:00 časova (Zrenjanin).

– Okupile smo se u subotu i počele sa pripremama. Očekuju nas dve veoma važne utakmice, tako da radimo svaki dan na tome da budemo što spremnije za protivnike. Sutra ujutro krećemo na put za Tursku. Ceo dan nas čeka putovanje, tako da se nadam da ćemo imati vremena nakon puta da se odmorimo da bi u sredu bile spremne i odmorne za važnu utakmicu. Igramo na gostujućem terenu tako da će samim tim utakmica imati drugačiju energiju, ali se nadam da ćemo zadržati sve sa prethodne utakmice sa njima, pre svega dobru odbranu. Naš adut na utakmici biće naša odbrana i timski duh. Moramo da se držimo zajedno od početka do kraja. Što se tiče Turske reprezencije sigurna sam da će se boriti jer igraju pred svojim navijačima. U napadu nemaju mnogo bekova koji mogu da šutnu sa devet metara, ali zato će tražiti igru sa pivotom i igru jedan na jedan – rekla je Jovana Kovačević.

Slično razmišlja i Jovana Blagojević.

– Sigurno će biti teže jer igramo na gostujućem terenu i pred njihovom publikom. Uprkos tome verujem u svoj tim i u to da nas ništa neće dekoncentrisati. Iako nas ne očekuje ni malo lak posao, verujem da ćemo uspeti da nametnemo svoju igru.

Komentari

Vaš komentar