“Nema lakih rivala na Igrama, idemo korak po korak”

Podeli:
Jovanka Radičević
Foto: RSCG/Stefan Ivanović

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore na Olimpijskim igrama u Tokiju igraće u grupi A sa Holandijom, Norveškom, Japanom, Južnom Korejom i Angolom, odlučeno je žrebom koji je obavljen u sedištu Svetske rukometne federacije u Bazelu.

U drugoj grupi su Španija, Rusija, Mađarska, Švedska, Francuska i Brazil, a plasman u četvrtfinale će izboriti po četiri selekcije iz grupe.

povezane vesti

Na Olimpijskim igrama nema lakog protivnika, sve reprezentacije su kvalitetne. Dobili smo rivale kao što su Japan ili Južna Koreja, protiv kojih nemamo priliku da često igramo, ni na reprezentativnim takmičenjima, ni u svojim klubovima. U svakom slučaju protivnici su veoma zahtevni, ali najvažnije je da budemo zdrave i da se okupimo u kompletnom sastavu, a potom i spremimo na najbolji mogući način. U Tokiju je sve moguće, ne želim da obećavam ništa unapred. Moramo da idemo korak po korak, pa ćemo videti za šta će to biti dovoljno“, rekla je Jovanka Radičević.

Posle pobede nad Norveškom u kvalifikacijama za Olimpijske igre, te posle veoma dobrih partija na šampionatu Evrope, na kojem je Crna Gora stigla do šestog mesta, apetiti ljubitelja sporta i rukometa su porasli, pa izabranice Bojane Popović, već vide u borbama za medalju.

Međutim, kao što je i rekla, Jovanka Radičević, na Olimpijskim igrama nema lakih rivala, svaka utakmica je biti ili ne biti, a krajnje domete je u paklenoj konkurenciji nemoguće proceniti.

Turnir je na programu od 25. jula do 8. avgusta.

Komentari

Vaš komentar