Nova drama, prečka u poslednjem minutu, Danska je u finalu!

Vesti rukomet 29. jan. 202122:02 > 30. jan. 2021 0:341 komentar
Podeli:
Mikel Hansen
EUTERS/Mohamed Abd El Ghany

Rukometna reprezentacija Danske na korak je do odbrane titule svetskog prvaka, pošto je savladala Španiju sa 35:33 (18:16) u Egiptu. Vodili su Danci tokom celog meča, ali na kraju je Španija u poslednjem minutu imala napad za izjednačenje, samo da bi Marćan pogodio prečku.

U finalu u nedelju Danci će se sastati sa Švedskom, koja je prethodno izbacila Francusku.

Najbolji je bio Mikel Hansen sa 12 golova, Magnus Saugstrup dodao je 7, a Morten Olsen i Matijas Gidsel po 4.

Za Španiju je Danijel Dujšebajev postigao 7 golova, Adrijan Figeras upisao je 6, a Horhe Makeda 5.

Povezane vesti

Danska je odlično počela meč predvođena raspoloženim Hansenom, brzo je bilo 2:0, a najveća prednost u prvom poluvremenu iznosila je 13:8 – skoro sve vreme tim Nikolaja Jakobsena igrao je sedam na šest u napadu i to je davalo rezultat.

Međutim, selektor Španije Đordi Ribera meša karte i na teren šalje bekovsku liniju Makeda-Sarmijento-Danijel Dujšebajev. Zaigrali su Španci bolje, prišli na -2, ali su Danci odolevali – ponovo je pivotmen Saugstrup igrao odlično, a problem je nastao posle trećeg isključenja defanzivnog specijaliste Melgarda u 40. minutu.

Nije odustajala Španija niti jednog momenta, tek se zakuvavalo, dugo su pokušavali da probiju granicu od -2, to su konačno i uspeli preko Aleksa Dujšebajeva, a onda su u 50. minutu imali i kontru za izjednačenje – iz teške pozicije pokušava Fernandez Perez i pogađa stativu.

Hansen daje gol iz sedmerca na drugoj strani, usledio je lep prodor Gidsela i kontra Svana Hansena za 33:29 i činilo se da Španci nemaju snage za novi preokret, pogotovo kada je Landin na -2 skinuo zicer do tada izvrsnom Figerasu u 56. minutu.

Međutim, Španci su kidisali sa braćom Dujšebajev na čelu, a golman Perez de Vargas odbranio je zicer Saugstrupu i dao svom timu napad za izjednačenje.

Kombinovali su Dujšebajevi i Marćan je savršeno poslužen na crti – šutirao je od zemlje i lopta je završila na prečki. U poslednjoj sekundi Svan Hansen postavlja konačni rezultat.

Komentari

Vaš komentar