OI (Q): Hrvatska i Slovenija ostale bez Tokija

Vesti rukomet 14. mar. 202122:35 > 22:585 komentara
Podeli:
Martin Rose, Getty Images

Reprezentacija Hrvatske i Slovenije neće igrati na Olimpijskim igrama u Tokiju. Portugalija je nokautirala Hrvatsku, a Švedska je zaustavila Sloveniju.

Na kvalifikacionom turniru u Francuskoj, Hrvatska je na startu poražena od domaćina sa 30:26, ali nije klonula duhom. U meču odluke, pobedila je Portugaliju posle triler završnice sa 25:24, a zatim je opravdala ulogu favorita protiv Tunisa. Međutim, to nije bilo dovoljno za mesto u Japanu, jer je Portugalija, golom nekoliko sekundi pre kraja pobedila Francusku sa 29:28, zatvorili krug i izbacila Hrvatsku.

Slovenija je igrala na turniru u Nemačkoj. U prvom kolu je pobedila Alžir sa 36:28, ali je znala da prava iskušenja tek slede. Protiv Nemačke, Slovenija je poražena sa 36:27, pa je duel sa Švedskom nosio prefiks biti ili ne biti, a Šveđanima, koji su nedavno osvojili srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu bio je dovoljan i bod kako bi stigli do Olimpijskih igara, jer su pobedili Alžir, a protiv Nemačke odigrali nerešeno.

Švedska je dominirala protiv Slovenije od prvog do poslednjeg minuta. Na poluvremenu je vodila sa 17:13, na deset minuta pre kraja sa 26:19, pa je bilo jasno da je sve gotovo. Na kraju – 32:25.

Najefikasniji u sastavu Švedske bili su Niklas Ekberg sa šest, Džim Godfrison sa pet, Emil Melegard sa četiri, Feliks Klar i Džonatan Karlsborgard sa po tri gola. Kod Slovenije, bolji od ostalih, bili su Dean Bombac, Gasper Marguc i Blaž Janc sa po pet golova.

U grupi koja se igrala u Podgorici zbog problema sa koronavirusom i protokolima u Norveškoj, plasman na Olimpijske igre, izborili su Norveška i Brazil. U grupi su bili Južna Koreja i Čile.

Norveška je bila veliki favorit i tu ulogu je opravdala, a dilema je bila Brazil ili Južna Koreja. Brazil je u drugom kolu slavio protiv Južne Koreje sa 30:24, zatim je dobio i Čile sa 26:24, pa je zasluženo stigao do Japana.

Komentari

Vaš komentar