Poraz umornih rukometašica, sa Hrvatskom za prolaz

Vesti rukomet 6. dec 202017:21 > 20:2621 komentara
Getty Images/Thomas Eisenhuth

Rukometašice Srbije izgubile su od Mađarske sa 38:26 (20:11) u drugom kolu C grupe Evropskog prvenstva u Norveškoj i Danskoj.

Nešto više od 18 sati razmaka između dve utakmice, još emotivno i fizički iscrpljujuća pobeda nad Holandijom, i povreda Anderee Lekić – bilo je jasno da će se srpske rukometašice teško oporaviti za meč drugog kola.

Povezane vesti

Očevidni su bili umor i nedostatak koncentracije, jeste Srbija stigla od 2:5 do 5:5, ali to je bio samo kratkotrajni trzaj. Promašena su oba sedmerca (Krpež-Šlezak i Liščević), bilo je nesigurnosti u dodavanjima i nedovoljno brzog vraćanja u odbranu, a prednost Mađarica samo je rasla – nije pomogla ni izmena na golu (Risovićeva umesto Tomaševićeve) jer su rivalke suviše lako stizale do linije od šest metara.

Sandra Sološi-Žacik na poluvremenu je već dala šest golova, a Mađarska je posle 30 minuta vodila sa 20:11. Tada je već pitanje pobednika bilo rešeno, drugo poluvreme bilo je formalnost i Mađarice su bez tenzije došle do pobede.

Najefikasnija u srpskom timu bila je Sanja Radosavljević sa pet golova, a po četiri su dale Slađana Pop-Lazić i dve Jelene – Trifunović i Lavko. Na drugoj strani je Sološi-Žacik upisala deset, a Viktorija Lukač šest.

Srbija će sada imati dan odmora, a u utorak od 18.15 protivnik je Hrvatska.

Hrvatice su u prvoj rundi dobile Mađarice 24:22, a u drugoj su bile bolje od Holandije 27:25. Ukoliko pobede Hrvatice, za srpski tim meč sa Mađaricama verovatno neće imati nikakav značaj (ako Mađarska izgubi od Holandije).

U drugu fazu plasiraće se tri od četiri ekipe, a prenose se bodovi iz mečeva sa onima koji su prošli dalje.

Komentari

Vaš komentar