Problemi pred SP: Makedonija, CG i Srbija na čekanju

Vesti rukomet 10. jan 202117:02 > 17:031 komentar
RSS

Svetsko prvenstvo za rukometaše u Egiptu počinje 13. januara, a organizatori su u velikim problemima jer postoji realna mogućnost da na takmičenje ne odu neke reprezentacije koje su izborile nastup, te da neke od njih, tokom turnira budu izbačene sa takmičenja.

Organizatori turnira u saradnji sa čelnicima IHF i nadležnim institucijama u Egiptu, uveli su izuzetno stroga pravila za reprezentacije. Naime, odlaganja utakmica zbog koronavirusa neće biti, a selekcijama koje zbog određenog broja zaraženih igrača ne budu mogle da igraju sledi izbacivanje sa takmičenja.

Sa druge strane, doneta je odluka da se uz rigorozne mere za takmičare, uvedu relaksirane mere za navijače, pa će vrata dvorana biti otvorena za ograničen broj ljubitelja rukometa, ali najbolji igrači planete se ne slažu sa ovakvim predlogom, pa su pojedini najavili i bojkot Svetskog prvenstva koje sledi.

Povezane vesti

Prvi su se oglasili najbolji igrači Danske i planete, Mikel Hansen i Sander Sagosen koji su najavili da neće putovati u Egipat ukoliko navijači budu u dvoranama, a podrška koju dobijaju je sve veća i veća.

Čelnici IHF se za sada nisu oglašavali, ali je ostalo još dovoljno vremena da promene pomenutu odluku, te da obezbede dolazak najboljih igrača planete u Egipat.

Sada se čekaju rezultati testiranja, koja će morati da obave sve selekcije, ukupno 32, koliko će ih učestvovati na šampionatu planete. Na onovu rezultata, doneće se odluka da li reprezentacija može, ili ne može da dođe u Egipat. Informacija o stanju u državnim timovima, nema mnogo, ali s obzirom da su Švedska i Češka odložili mečeve u kvalifikacijam za Evropsko prvenstvo zbog koronavirusa, pomenute selekcije su sada u centru pažnje. Kako saznajemo, Švedska nema veliki broj pozitivnih rezultata, ali je iz preventivnih razloga odložila dvomeč sa Crnom Gorom kako bi mogla da ide Egipat.

S druge strane, Češka je u velikom problemu, uoči utakmice sa Farskim Ostrvima je imala čak osam pozitivnih igrača, sada se čekaju testovi, a u slučaju da se ne dogodi čudo, gotovo je izvesno da će Češku na Svetskom prvenstvu zameniti Severna Makedonija.

IHF je predvidio da zbog koronavirusa može doći do otkazivanja nekih reprezentacija kada je učešće na planetarnoj smotri u pitanju, pa je odredila listu za čekanje, na kojoj prvo mesto drži Severna Makedonija, a slede Švajcarska, Holandija, Crna Gora, Ukrajina i Srbija.

Podsećanja radi, specijalnu pozivnicu za učešće na Svetskom prvenstvu su dobile selekcije Poljske i Rusije, a titulu prvaka planete, brani reprezentacija Danske.

Komentari

Vaš komentar