Rasmusen saopštio spisak “lavica” za kvalifikacije

Vesti rukomet 1. mar 202110:55 > 10:55
Foto: RSCG

Selektor ženske rukometne reprezentacije Crne Gore Kim Rasmusen objavio je spisak igračica za kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre u Tokiju, koji se igra od 19. do 21. marta u Podgorici.

Za jedno od dva mesta koja vode u Tokio, popularne „lavice“ će se boriti protiv Norveške, Rumunije, Hong Konga (prva zamena) ili Tajlanda (druga zamena).

Rasmusen je odredio 14 rukometašica koje će sigurno biti na spisku za predstojeći turnir, a na pripremama će biti još šest devojaka koje će konkurisati za preostala dva mesta na konačnom spisku.

Na spisku selektora Rasmusena su:

golmani Ljubica Nenezić (Dunarea Braila, Rumunija) i Marta Batinović (Ramniku Valčea, Rumunija),

bekovi Đurđina Jauković (Brest, Francuska), Matea Pletikosić (Krim, Slovenija), Itana Grbić (Budućnost), Andrea Klikovac (Bukurešt, Rumunija) i Jelena Despotović (Debrecin, Mađarska),

krila Jovanka Radičević (Budućnost), Dijana Ujkić (Gloria Buzau, Rumunija), Majda Mehmedović (Budućnost) i Dijana Mugoša (Podravka, Hrvatska),

pivoti Ema Ramusović, Nikolina Vukčević (Budućnost) i Bobana Klikovac (Gloria Buzau, Rumunija).

Za preostala dva mesta u timu koji će se boriti za plasman u Tokio konkurišu golmanka Anastasija Babović (Dunajvaroš, Mađarska), bekovi Katarina Džaferović, Andrijana Popović (Budućnost) i Đurđina Malović (Lublin, Poljska), te krila Ivona Pavićević (Budućnost) i Nina Bulatović (Jagodina, Srbija).

Poznat je i raspored na turniru u Podgorici. Norveška će biti prvi protivnik Crne Gore, a ovaj meč je na programu 19. marta, dan kasnije rival je jedna od azijskih reprezentacija (Hong Kong ili Tajland), dok je poslednjeg dana turnira, zakazan okršaj protiv Rumunije.