Roganović: Cilj je jasan, želimo na EP, igraćemo za Gojka

Podeli:
RSCG

Rukometaši Crne Gore, pod komandom selektor Zorana Roganovića počeli su pripreme za mečeve odluke kada je reč o plasmanu na Evropsko prvenstvo.

Lavovi će u narednih sedam dana odmeriti snage sa selekcijima RS Kosova, Švedske i Rumunije. U pitanju su odlučujući dueli za plasman na Evropsko prvenstvo koje će u januaru naredne godine biti održano u Mađarskoj i Slovačkoj. Crna Gora se nalazi u prilično dobroj situaciju, u smisli da sudbinu drži u svojim rukama.

Naime, uoči utakmica koje slede, Švedska ima maksimalan učinak i šest bodova iz tri meča, Rumunija i selekcija RS Kosova su osvojile po tri boda iz četiri meča, dok Crna Gra ima dva boda iz tri duela.

Plasman na šampionat Evrope, obezbediće dve prvoplasirane selekcije iz osam grupa, kao i četiri najbolje selekcije koje budu na trećem mestu. Izabranike Zorana Roganovića, pobede nad selekcijom RS Kosova u gostima i Rumunijom u Podgorici, sigurno vode na šampionat Evrope, mada je kristalno jasno da se izabranici Zorana Roganovića neće odreći pozitivnog rezultata ni protiv Švedske.

U odnosu na poslednji meč u kvalifikacijama protiv Švedske u Lundu prošlog meseca, u tim se vraćaju bekovi Vladan Lipovina i Stefan Čavor, dok će ovu akciju zbog povrede propustili krilo Miloš Vujović, kao i bek Stevan Vujović, zbog mera protiv koronavirusa koje su na snazi u Kataru, gde nastupa za Al Rajan.

Reprezentacija Crne Gore će odraditi dva treninga, a već 27. aprila putuje u Prištinu, gde 28. aprila igra protiv selekcije RS Kosova. Aktuelni vicešampion sveta, reprezentacija Švedska stiže u Podgoricu 30. aprila, dok je u poslednjem meču kvalifikacija, 2. maja, protivnik Crnoj Gori selekcija Rumunije.

Na spisku selektora Zorana Roganovića su: Golmani: Nebojša Simić i Mile Mijušković; Krila: Filip Vujović, Aleksandar Bakić, Marko Lasica i Mirko Radović. Pivoti: Nebojša Simović, Nemanja Grbović i Vuk Lazović. Bekovi: Vasko Ševaljević, Aleksandar Glendža, Miloš Božović, Božo Anđelić, Stefan Čavor, Vladan Lipovina, Branko Vujović, Risto Vujačić i Radojica Čepić.

Atmosfera u državnom timu je uvek bila na vrhunskom nivou, tako je i sada. Međutim, moram da naglasim da smo svi još uvek pod utiskom gubitka i udarca koji smo preživeli. Sve nas je strašno pogodio prerani odlazak i gubitak dugogodišnjeg saradnika Gojka Vučinića. Teško je pričati o tome koliko nam nedostaje naš Gošja. Sve uspehe smo zajedno proslavljali, zajedno smo tugovali. U mečevima koji slede, borićemo se i za Gojka Vučinića, jer znamo koliko bi se on radovao plasmanu na Evropsko prvensvto”, naglasio je Zoran Roganović i nastavio:

Očekuju nas tri zahtevne utakmice, tri meča koja nose prefiks biti ili ne biti. Očekuje nas ubitačan ritam, igraćemo svaki drugi dan. Međutim, verujem u momke koje vodim, uveren sam da su kadri da stignu do cilja, a to je naravno plasman na šampionat Evrope. U svaki meč ulazimo kao da je finale, u svakom meču bez obzira na ime rivala želimo pobedu. Svesni smo da ćemo morati da uložimo i poslednji atom snage na putu ka cilju”.

Prvo u nizu od tri finala, reprezentaciju Crne Gore očekuje 28. aprila u Prištini, gde će odmeriti snage sa selekcijom RS Kosova, selekcijom koja je u duelima sa Rumunijom, osvojila tri boda. Ostvarila je pobedu u gostima, uz nerešen epilog na svom terenu.

 

Komentari

Vaš komentar