Roganović: Preko Rumunije do šampionata Evrope

Podeli:
Zoran Roganović
RSCG/Filip Filipović

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore poražena je od Švedske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo sa 34:22, ali izabranicima Zorana Roganovića samo jedan bod nedostaje da stignu do smotre najboljih selekcija Starog kontinenta.

Priliku da ostvare cilj imaće 2. maja protiv Rumunije sa početkom u 18 časova. Utakmica se igra u glavnom gradu Crne Gore. Što se duela sa Švedskom tiče, aktuelni vicešampion sveta je bio jednostavno bolji.

povezano

Videli smo što je vrhunski rukomet. Švedska igra lepršavo, atraktivno, ali smo joj dobro parirali u prvom poluvremenu. Bili smo konkurentni sve do same završnice. Na semaforu je pisalo 10:10, ali nismo napravili željeni efekat sa našom odbranom 3-2-1 za koju smo verovali da će nam doneti neki dodatni gol. Čim smo počeli sa rotacijom koja je bila neophodna, jer već za dva dana igramo važan meč protiv Rumunije, nismo mogli da pariramo moćnom rivalu. Švedska je selekcija koja zna, ume i kažnjava svaku grešku…„, rekao je Roganović i nastavio:

Kao što smo zaboravili pobedu u Prištini, sada moramo da zaboravimo poraz od Švedske, te da se okrenemo Rumuniji. Rekao sam momcima da je bilo dobrih stvari, da moramo da budemo mirne glave, da moramo da se fokusiramo na duel sa Rumunima u kojem će na talonu biti mesto na šampionatu Evrope. Verujem u momke koje vodim, verujem kao i svi u državnom timu da ćemo ostvariti cilj. Meč protiv Rumunije nosi prefiks biti ili ne biti, a pokazali smo da smo ekipa koja je kadra da se izbori sa rivalom i pritiskom. Ponavljam još jednom, očekujem da ćemo protiv Rumunije obezbediti mesto na Evropskom prvenstvu”.

Meč odluke, duel između Crne Gore i Rumunije, na programu je 2. maja sa početkom u 18 časova. Izabranici Zorana Roganovića će imati prednost domaćeg parketa u meču odluke.

 

Komentari

Vaš komentar