Roganović za SK: Imamo kvalitet da pobedimo Švedsku

Podeli:
RSCG

Rukometaši Crne Gore neće imati mnogo vremena da uživaju tokom praznika koji slede, naprotiv. Sve misli će im biti usmerene ka dvomeču sa selekcijom Švedske, koji je od ogromnog značaja kada je reč o ostvarenju cilja, a to je mesto na šampionatu Evrope.

Popularni „lavovi“ će ugostiti Švedsku 6. januara u Podgorici, dok je revanš na programu tri dana kasnije u Eskilstuni, gradu u kojem je selektor Crne Gore trener ekipe Guifa.

Posle pobede protiv selekcije RS Kosova i poraza od Rumunije na startu kvalifikacija, „lavovi“ će u duelima protiv selekcije koja je po četiri puta bila šampion Evrope i sveta, pokušati da stigne do podviga, do pozitivnih rezultata, koji bi im otvorili vrata učešća na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

Treba naglasiti da posle dva odigrana kola, Švedska ima maksimalan učinak, odnosno četiri boda, Crna Gora i Rumunija imaju po dva, ali je Rumunija na svom terenu pobedila desetkovanu Crnu Goru sa 36:27, dok je selekcija RS Kosova bez bodova.

Plasman na šampionat Evrope, izboriće po dve najbolje selekcije iz osam kvalifikcionih grupa, uz četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Na spisku selektora Roganovića je 18 igrača i to golmani Nebojša Simić i Mile Mijušković, krila Miloš Vujović, Aleksandar Bakić, Marko Lasica i Mirko Radović, bekovi Vasko Ševaljević, Stevan Vujović, Miloš Božović, Stefan Čavor, Vladan Lipovina, Branko Vujović, Radojica Čepić i Arsenije Dragašević, te pivoti Branko Kankaraš, Nebojša Simović, Nemanja Grbović i Miodrag Ćorsović.

Okupljanje državnog tima je zakazano za 2. januar, a selektor Zoran Roganović se nada i veruje da će svi igrači biti zdravi, te da će Crna Gora u kompletnom sastavu napasti  velikog favorita na papiru.

Švedska ima izuzetno kvalitetnu reprezentaciju koja je već godinama u samom vrhu evropskog i svetskog rukometa. Radi se o seleciji koja podjednako dobro igra u oba pravca, izuzetno su agresivni u odbrani, brzi i pokretljivi u napadu. Nastoje da nemetnu igru sa mnogo tranzicije, čvrsti su u duelima, igraju sa mnogo energije. Na pomenutu agresivnost i energiju, moraćemo da odgovorimo istom merom, ako želimo, a želimo da stignemo do zlata vredne pobede na našem parketu i na taj način nastavimo borbu za plasman na šampionat Evrope, sa realnim izgledima da stignemo do cilja”, naglasio je Zoran Roganović za Sport Klub i nastavio:

Recept na putu ka pobedi protiv Švedske, koja jeste veliki favorit na papiru je jasan. Moramo da ponovimo partiju koju smo prikazali u prošlim kvalifikacijama protiv Danske, kada smo svi disali kao jedan, kada je igra u oba pravca bila na vrhunskom nivou od prvog do poslednjeg minuta. Najvažnije je da svi igrači koji se nalaze na spisku dođu na okupljanje zdravi, za motivaciju ne brinem, a iluzorno je trošiti reči koliko će nam nedostajati navijači, koji su u pomenutom duelu sa Danskom bili ključna karika na putu ka podvigu. Međutim, znamo da će biti uz nas, a mi ćemo uraditi sve što je u našoj moći da ih ponovo obadujemo. Verujem i smatram da imamo kvalitet da pobedimo Švedsku u Podgorici, a posle toga ćemo pričati o revanšu i trećoj rundi kvalifikacija”.

Komentari

Vaš komentar