Roganović za SK: Šokirani smo, nije u redu

Vesti rukomet 5. jan. 202123:31 > 06. jan. 2021 1:03
Podeli:
RSCG

Rukometaši Crne Gore uspeli su da prebrode sve probleme na putu iz svih krajeva Evrope ka Podgorici. Počeli su pripreme 2. januara, bili odlučni u nameri da se bore do poslednjeg atoma snage, da na pleća obore Švedsku i naprave kapitalan korak ka plasmanu na šampionat Evrope, ali...

Umesto šanse da se bore do poslednjeg atoma snage protiv velikog favorita, što Švedska definitivno jeste, stigla je blago rečeno šokantna odluka od strane EHF, koji je zbog pozitivnih slučajeva u skandinavskom sastavu, odložio utakmice koje je trebalo da budu odigrane 6. i 9. januara.

Povezane vesti

Sve bi bilo u redu da obrazloženje postoji, ali obrazloženja nema.

Odluka je šokantna. Naime, godinama radim i živim u Švedskoj i jako dobro sam upoznat sa merama koje su na snazi u borbi protiv koronavirusa. Ne sumnjam da ima pozitivnih nalaza u timu, ali u tom slučaju igrači koji imaju koronavirus ostaju kod kuće, a ostali dolaze na utakmicu. U Švedskoj nema obavezne izolacije od deset dana, da je tako, Švedska ne bi mogla da učestvuje na Svetskom prvenstvu koje 13. januara počinje u Egiptu. Žao mi je momaka koje vodim, koji su uložili veliki napor kako bi stigli do Crne Gore, koji su bili spremni da daju sve od sebe kako bi stigli do zlata vredne pobede“, naglasio je selektor Zoran Roganović za Sport Klub i nastavio:

Ništa nije u redu kada je odlaganje utakmica u pitanju. Mi smo morali da igramo protiv Rumunije bez pola ekipe, a sada se na nepuna 24 časa pre početka jako bitne utakmice donosi odluka da se odlaži. Ponavljam još jednom, bez ikakvog valjanog razloga. Ljut sam u ovom trenutku, ali sve ovo što nam se dešavalo u proteklom periodu biće motiv da nastavimo sa još jačim radom. Nepravde nam se nižu kao na filmskoj traci. Nismo dobili priliku da se borimo za mesto na Svetskom prvenstvu zbog koronavirusa, a imali smo više nego realne šanse protiv Češke. Bez pola tima smo igrali protiv Rumunije, a sada su odloženi dueli sa Šveđanima. Međutim, sve navedene nepravde će nas učiniti još jači i odlučnijim. Verujem u ove momke, verujem da ćemo prebroditi sve probleme i izboriti se za mesto na šampionatu Evrope“.

Komentari

Vaš komentar