RSCG: Bojana Popović je novi selektor Crne Gore

Vesti rukomet 29. mar. 202117:191 komentar
Podeli:
ŽRK Budućnost/D.Starčević

Bojana Popović je novi selektor rukometašica Crne Gore, a na klupi će zameniti Kima Rasmusena, koji je uoči Evroskog prvenstva i kvalifikacija za Olimpijske igre, zamenio Pera Johansona.

Prvi trener Budućnosti, svojevremeno jedna od najboljih rukometašica planete, bila je asistent Kimu Rasmusenu na Evropskom prvenstvu u Danskoj i kvalifikacijama za Olimpijske igre u Podgorici, a sada je dobila priliku da samostalno vodi „lavice”.

Upravni odbor Rukometnog saveza Crne Gore doneo je odluku da ne nastavi saradnju sa dosadašnjim selektorom ženske seniorske reprezentacije Kimom Rasmusenom. Za novog selektora nacionalnog tima imenovana je Bojana Popović, dosadašnja prva saradnica Rasmusena u stručnom štabu. Ona će biti šesti selektor u istoriji Crne Gore.

Ocenjujući nastup reprezentacije na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Tokiju kao uspešan, uz napomenu da treće uzastopno učešće na najvećoj svetskoj smotri sportista predstavlja zajednički uspeh svih stuktura u Savezu, igračica i stručnog štaba, UO RSCG doneo je odluku da ukaže poverenje Bojani Popović, ceneći da je dala ključni doprinos u ostvarenom rezultatu i da kao novi selektor može na najbolji način da odgovori izazovu kao što je učešće na najvažnijem svetskom događaju.

Uz zaključak da je potrebno ukazati poverenje domaćem stručnjaku, UO RSCG je prilikom donošenja odluke, naročito cenio doprinos Bojane Popović u ostvarenim rezultatima nacionalnog tima pod vođstvom selektora Rasmusena.

Bojana Popović je u igračkoj karijeri osvojila šest trofeja Lige šampiona i srebrnu medalje sa reprezentacijom Crne Gore na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine,  a trenersku diplomu stekla je u Crnoj Gori, nakon uspešno završene edukacije koju organizuje Komisija za edukaciju rukometnih trenera.

Debi na klupi „lavica“, Bojana Popović će imati 16. aprila protiv Belorusije u Podgorici u prvom meču baraža za Svetsko prvenstvo u Španiji koje se održava u decembru ove godine.

UO RSCG izražava zahvalnost Rasmusenu na posvećenosti i odličnim rezultatima koje je ostvario na dva takmičenja – Evropskom prvenstvu u Danskoj u decembru 2020. godine i nedavno završenom olimpijskom kvalifikacionom turniru, uz najbolje želje na ličnom i profesionalnom planu u budućnosti”, piše u saopštenju RSCG.

Komentari

Vaš komentar