Rukometašice otputovale na Evropsko prvenstvo

RSS

Rukometašice Srbije krenule su put Celja na Evropsko prvenstvo, koje će se od 4. do 20. novembra 2022. godine održati u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.

Srpska selekcija će igrati u grupi B u Celju sa Danskom, Švedskom i Slovenijom. Srbija će preliminarnu fazu takmičenja započeti utakmicom sa Švedskom u petak od 20.30 časova. Sledeći protivnik je Danska u nedelju od 20.30, dok je susret sa Slovenijom zakazan za sledeći utorak od 18.30.

Put Slovenije krenule su sledeće rukometašice:

GOLMANI – Jovana Risović (Krim Merkator, Slovenija), Kristina Graovac (Kišvarda, Mađarska), Jelena Đurašinović (Jagodina)

LEVA KRILA – Sanja Radosavljević (Krim Merkator, Slovenija), Aleksandra Stamenić (Kišvarda, Mađarska), Nataša Ćetković (Vojvodina)

PIVOTI – Marija Petrović (Glorija Buzau, Rumunija), Edita Nuković (Union Hale, Nemačka), Katarina Bojičić (Jagodina)

DESNA KRILA – Ana Kojić (Šiofok, Mađarska), Nataša Lovrić (Železničar), Jovana Bogojević (Kristijanštad, Švedska)

BEKOVI – Jovana Stoiljković (Šambrej, Francuska), Jovana Kovačević (Ramnicu Vlčea, Rumunija), Teodora Majkić (Bor Zijin Koper), Kristina Liščević (Dunarea Braila, Rumunija), Jelena Lavko (Dunarea Braila, Rumunija), Anđela Janjušević (Šiofok, Mađarska)

Šesnaest ekipa učesnica ovog Evropskog prvenstva podeljene su u četiri grupe preliminarne faze takmičenja. Grupa A će svoje utakmice igrati u Ljubljani, selekcije iz grupe B u Celju, domaćin grupe C je Skoplje, dok će grupa D igrati u Podgorici.

GRUPA A (ARENA STOŽICE, LjUBLjANA) – Norveška, Mađarska, Hrvatska, Švajcarska

GRUPA B (ZLATOROG DVORANA, CELjE) – Danska, Švedska, Slovenija, Srbija

GRUPA C (SC BORIS TRAJKOVSKI, SKOPLjE) – Francuska, Holandija, Severna Makedonija, Rumunija

GRUPA D (SC MORAČA, PODGORICA) – Poljska, Crna Gora, Nemačka, Španija

Nakon preliminarne faze takmičenja, po tri najbolje plasirane ekipe će formirati dve nove grupe glavne faze takmičenja koje se odigravaju od 10. do 16. novembra. Ekipe iz grupa A i B će formirati grupu koja će se igrati u Ljubljani, dok će selekcije iz grupa C i D igrati u novoformiranoj grupi u Skoplju. Finalni vikend takmičenja na programu je od 18. do 20. novembra 2022. godine u Areni Stožice u Ljubljani.

Komentari

Vaš komentar