Slavni golman priznao da je polno iskorišćavao maloletnike

Horst Galuschka/via Guliver

Predsednik francuske nacionalne rukometne lige Bruno Martini (52) suočen je sa optužbama za polno iskorišćavanje maloletnika i snimanje dečje pornografije.

Martini, koji je tokom igračke karijere osvojio dva naslova svetskog prvaka kao golman, bio je na ispitivanju u policiji u ponedeljak i utorak posle čega mu je dopušten odlazak kući jer je njegov slučaj prebačen u one koji se rešavaju po hitnom postupku jer je priznao optužbe za koje se tereti.

Istraga protiv Martinija pokrenuta je još 2020. godine kada ga je tada 13-godišnji dječak optužio za seksualno iskorišćavanje, a Martini se brani tvrdnjom kako je verovao da je dečak stariji od 15 godina, što je u Francuskoj doba u kojoj osobe mogu da daju saglasnost za seksualne odnose.

Iz Lige su objavili kako je Martinijeva ostavka verovatna i poželjna.

„Do daljnjeg će potpredsednik David Tebib predstavljati savez“ objavili su iz Lige.

Ovo je već druga istraga pokrenuta protiv čelnika nekog od trofejnih francuskih sportskih saveza zbog seksulalnog uznemiravanja u poslednje vreme. Nedavno je sa optužbama za seksulano uznemiravanje radnica optužen i predsednik Francuskog fudbalskog saveza (FFF) Noel Le Gre. Međutim, on je odbacio te optužbe.

Komentari

Vaš komentar