SP: Egipat sigurnim koracima ka drugoj fazi

Podeli:
Egipat
REUTERS/Mohamed Abd El Ghany

Počelo je 27. Svetsko prvenstvo u rukometu. Po mnogo čemu jedno od najkontroverznijih. Domaća selekcija Egipta opravdala je ulogu favorita i savladala Čile u prvom meču na šampionatu 35:29, čime je širom otvorila vrata naredne runde.

Takmičenje u vreme pandemije koronavirusa, dozvoljeno prisustvo publike (doduše u ograničenom kapacitetu) i povrh svega proširenje takmičenja sa 24 na 32 selekcije, što je automatski donelo jednu rundu više i tri utakmice više za svaku selekciju i to u godini kada treba da se odigra olimpijski turnir i kvalifikacije za isti, kada su igrači opterećeniji i podložniji povredama. Najbolji svetski rukometaši su ozlojeđeni, mnogi su stava da je IHF potpuno upropastio najveću svetsku smotru i u takvoj atmosferi počelo je takmičenje.

Egipat je opravdao ulogu favorita protiv Čilea, koji se na šampionat plasirao na osnovu koeficijenta u prethodnih godinu dana. Krajnjih +6 nisu najrealniji pokazatelj odnosa snaga, s obzirom da su Faraoni već u prvom poluvremenu stekli osam golova prednosti. Ipak, potrebno je u ovom formatu sačuvati svežinu, s obzirom da čak tri od četiri selekcije u grupi nastavljaju takmičenje i tek ih u drugoj fazi očekuju ozbiljnija iskušenja.

Kod pobednika najefikasniji je bio El Dera sa šest pogodaka, jedan manje postigao je Sad. Na drugoj strani Fojhtman je bio strelac sedam golova.

U ovoj grupi su još Švedska i Severna Makedonija, koja je ušla u minut do 12 pošto su Česi morali da otkažu učešće na šampionatu zbog previše slučaja koronavirusa u svojim redovima. Oni svoj meč igraju u četvrtak, a potom se u drugom kolu Grupe G sastaju Švedska – Čile i Egipat – Severna Makedonija.

Komentari

Vaš komentar