SP: Slovenija bez četvrtfinala, Švedska bolja od Rusije

Vesti rukomet 24. jan. 202122:05 > 22:06
Podeli:
Getty Images/Martin Rose

Rukometaši Slovenije nisu uspeli da izbore plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva, jer u meču odluke nisu uspeli da pobede Egipat – 25:25. Domaćin planetarne smotre nastavlja takmičenje, a ostaje da se vidi da li će mu se pridružiti Švedska ili Rusija.

Rukometaši Slovenije nisu uspeli da izbore plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva, jer u meču odluke nisu uspeli da pobede Egipat – 25:25. Pored Egipta, plasman u četvrtfinale izborili su Francuska, Norveška i Švedska.

Slovenci su tokom prvog poluvremena bili bolji rival. Na odmor su otišli sa viškom od četiri gola – 12:8, ali to nije bilo dovoljno da stignu do zlata vredne pobede. U nastavku, Egipat je odigrao daleko agresivnije i čvršće u napadu, stigao je do nekoliko lakih golova iz tranzicije, vratio se u meč, a zatim na tri minuta pre kraja pobegao na 25:23. Bilo je to dovoljno da Egipćani stignu do kraja stignu do cilja, jer ih je i remi vodio u četvrfinale.

Najefikasniji u sastavu Egipta, bili su Sanad Mohamed sa sedam, Jahai Omar sa šest i Jehija Eldera sa četiri gola. Kod Slovenije, raspoloženi za igru u napadu, bili su Blaž Janc sa šest, Jure Dolenec i Borut Makovčšek sa po četiri gola.

Norveška je pobedila Island sa 35:33, a nešto kasnije proslavila plasman u četvrtfinale, jer je morala da sačeka epilog duela između Francuske i Portugalije. Iznenađenje se ipak nije dogodilo, Francuska je slavila sa 32:23.

U meču odluke za mesto u četvrtfinalu Švedska je neočekivano lako pobedila Rusiju sa 34:20 (17:8). Luka Pelas je postigao osam, a Hampus Vene šest golova za Švedsku. Kod Rusije, bolji od ostalih bili su Aleksandar Kotov sa pet i Denis Vasiljev sa tri gola.

U ranije odigranim mečevima, koji su uslovno rečeno bili lišeni rezultatskog značaja, s obzirom da ni jedna ekipa nije mogla da se dokopa četvrtfinala, Belorusija je pobedila Severnu Makedoniju sa 30:26, dok je Švajcarska bila bolja od Alžira sa 27:24.

Grupa 1: Mađarska 8, Španija 5, Poljska 4, Nemačka 4, Brazil 1, Urugvaj 0.

Grupa 2: Danska 8, Argentina 6, Hrvatska 5, Katar 2, Japan 1, Bahrein 0.

Grupa 3: Francuska 10, Norveška 8, Portugalija 6, Island 2, Švajcarska 2, Alžir 0.

Grupa 4: Švedska 8, Egipat 7, Slovenija 6, Rusija 5, Belorusija 2, Severna Makedonija 0.

  • Dve prvoplasirane selekcije iz grupa će izboriti plasman u četvrtfinale.
Komentari

Vaš komentar