SP: Hrvatska slomila Katar, u drugi krug sa 3 boda

Vesti rukomet 19. jan. 202123:00 > 23:05
Podeli:
Lino Červar
Photo by Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Rukometaši Hrvatske pobedili su Katar u poslednjem kolu prva faze Svetskog prvenstva u Egiptu sa 26:24, a zatim se odmah okrenuli iskušenjima koja ih očekuju u drugoj fazi u kojoj će 24 ekipe biti podeljene u četiri nove grupe.

Prevagu na tasu Hrvatske protiv Katara doneli su: Manuel Strlek sa šest, Marino Marić i Marko Mamić sa pet, Zlatko Horvat i Ivan Martinović po tri gola. Kod Katara, raspoloženi za igru u napadu, bili su Marko Frankis sa osam i Ahmed Madidi sa četiri gola.

Tokom čitavog meča Hrvatska je imala prednost, ali ona ni jednog trenutka nije iznosila više od tri gola. Katar je imao nekoliko prilika da napravi preokret, ali je u ključnim situacijama briljirao golman Marin Šego, koji je skinuo četiri sedmerca igračima Katara.

Po dve najbolje selekcije iz pomenutih grupa, izboriće plasman u nokaut fazu, koja kreće od četvrtfinala. Bodovi iz prve, prenose se u drugu fazu.

Pored Hrvatske, plasman u drugu fazu, izborile su i ostale selekcije iz regiona. Slovenija je u novu grupu prenela dva boda, dok Severna Makedonija takmičenje nastavlja bez prenetih bodova iz prve faze takmičenja.

Hrvatska ima tri osvojena boda, s obzirom da je na startu šampionata odigrala nerešeno sa selekcijom Japana, koji je do druge faze stigala pobedom nad Angolom – 30:29.

U mečevima koji su odigrani u utorak postignuti su sledeći rezultati: Japan – Angola 30:29, Hrvatska – Katar 26:24, Bahrein – Kongo 34:27, Španija – Tunis 36:30, Urugvaj – Zelenortska ostrva 10:0, Brazil – Poljska 23:33, Danska – Argentina 31:20, Nemačka – Mađarska 28:29.

Grupa 1

Mađarska 4, Španija 3, Nemačka 2, Poljska 2, Brazil 1, Argentina je bez bodova.

Grupa 2

Danska 4, Hrvatska 3, Katar 2, Argentina 2, Japan 1, Bahrein je bez bodova.

Grupa 3

Portugalija 4, Francuska 4, Island 2, Norveška 2, Švajcarska i Alžir su bez bodova.

Grupa 4

Švedska 4, Rusija 3, Egipat 2, Slovenija 2, Belorusija 1, Severna Makedonije je bez bodova.

Komentari

Vaš komentar