SP (Q): Lavice preko Belorusije do planetarne smotre

Podeli:
RSCG/Stefan Ivanović

Rukometašice Crne Gore obezbedila su plasman na Svetsko prvenstvo koje se krajem godine igra u Španiji. Izabranice Bojane Popović slavile su u Podgorici sa 29:23, a zatim i u Minsku sa 26:24.

Najefikasnije u sastavu Crne Gore, bile su Jovanka Radičević sa sedam, Itana Grbić sa šest, Majda Mehmedović sa četiri, odnosno Đurđina Jauković i Ema Ramusović sa po dva gola. Kod Belorusije, raspoložene za igru u napadu, bile su Anastasija Kulak sa osam i Natalija Vasilejuskaja sa šest golova.

Popularne „lavice“ koje su nedavno izborile plasman na Olimpijske igre u Japanu, najavile su da neće braniti prednost od šest golova iz prvog meča, već da u Minsku žele još jedan trijumf.

Odmah su stavile do znanja selekciji Belorusije da nema čemu da se nada, jer je odbrana u prvom poluvremenu bila na izuzetno visokom nivou, a iz dobre odbrane, stigli su i laki golovi iz tranzicije, pa je Crna Gora vodila sa 15:11.

U nastavku meča, nije bilo oscilacija u igri, rukometašice Crne Gore su na nešto više od deset minuta pre kraja vodile sa 21:16 i bilo je jasno da je mesto na Svetskom prvenstvu obezbeđeno.

Popularne „lavice“, sada čekaju kraj klupskih obaveza, a zatim i početak priprema za Olimpijske igre u Tokiju.