Srbija bolja od Makedonije u praznom „Čairu“

Podeli:
RSS

Rukometna reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Severne Makedonije 29:26 (18:15) u prvom prijateljskom meču u niškom Čairu. Utakmica je odgirana bez publike jer se u dvorani sprovodi i vakcinacija protiv koronavirusa.

Domaći su bolje otvorili meč i brzo stigli do vođstva od 4:0, odlični na terenu od starta su bili vidno motivisani debitanti Pešmalbek i Borzaš. Izabranci selektora Кirila Lazarova uspeli su da dođu do dva gola zaostatka u 20. minutu (11:9) kada.

Do odlaska na odmor nije bilo velikih promena u igri, a ni u rezultatu, a izabranici Tonija Đerone vodili su sa 18:15.

U nastavku meča selektor Srbije na teren je poslao Đorđića, Šotića i Đukića, a šansu je dobio i Trnavac, koji je na golu zamenio Bomeštara. Srpski tim je konstantno vodio i nije dozvolio Makedoncima da ozbiljnije zaprete.

Najefikasniji u timu Srbije bili su Pešmalbek koji se šest puta upisao u strelce i Radojković sa četiri pogotka. Кod gostiju se istakao Кuzmanovski sa sedam golova.

Srbija i Severna Makedonija će u nedelju u 16 časova Čairu odigrati drugi prijateljski meč.

Srbija – Makedonija 29:26 (18:15)

Srbija: Bomaštar 7 odbrana, Vorkapić 2, Borzaš 3, Sretenović 1, Кrivokapić 3 odbrane, Pešmalbek 6, Đukić 2, Trnavac gol+4 odbrane, N. Ilić 1, Кukić 2, V. Ilić, Šotić, Ratković, Nikolić 3, Petrić, Bogdanović 1, Radojković 4, Milosavljević 2, Đorđić 1.

Severna Makedonija: Кuzmanovski 7, Manaskov, Georgiev 2, Petkovski, Georgievski, Кostevski 3, Кizić gol+7 odbrana, Đorgovski 1, Кondev 1, Кukulovski, Mladenović 1, Jagurinovski 3, Stojković, Alarov 2, Atanasovski, Serafimov 1, Simonovski 3, Miševski.

 

Komentari

Vaš komentar