Švedska bolja od CG, bod protiv Rumuna vodi na EP

Podeli:
Rukometaši Crne Gore
RSCG/Stefan Ivanović

Rukometaši Crne Gore poraženi su od aktuelnog vicešampiona sveta, selekcije Švedske, na svom parketu sa 34:22 (19:15), ali su i dalje jako blizu plasmana na Evropsko prvenstvo.

Da bi stigli do cilja, popularni „lavovi“, moraju 2. maja da osvoje makar jedan bod protiv Rumunije. Utakmica se igra u glavnom gradu Crne Gore.

Prevagu na tasu Šveđana, doneli su Hampus Vane sa 11, Albin Legergen i Danijel Peterson sa po pet golova. Kod Crne Gore, raspoloženi za igru u napadu, bili su Vasko Ševaljević sa šest, Nemanja Grbović sa četiri, Branko Vujović sa tri, Vladan Lipovina i Miloš Božović sa po dva gola.

Švedska je odlično počela meča, pa je posle tri minuta igre vodila sa 3:1. U tom trenutku se probudio Nebojša Simić. Jedan od najboljih golmana planete uspeo je da skine nekoliko zicera, nekoliko veoma dobrih pokušaja Šveđana, a sjajne odbrane Simića, materijalizovali su u napadu Nemanja Grbović i Vasko Ševaljević, pa su polularni „lavovi“ stigli do egala i prednosti od jednog gola.

Pomenutu prednost su održavali do sredine prvog poluvremena, kada je usledila serija tehničkih grešaka, četiri laka gola iz tranzicije, pa je Švedska vodila sa 13:10.

Zoran Roganović je zatražio minut odmora, kako bi pokušao da zaustavi nalet rivala, kako bi pokušao da vrati selekciju Crne Gore do rezultatskog egala.
Međutim, odbrana je bila na deleko slabijem nivou u odnosu na veći deo prvog poluvremena. Simić je bio na vetrometini, jer su Šveđani do golova stizali iz situacija jedan na jedan. Na kraju ovog perioda igre, na semaforu je pisalo 19:15 za Švedsku.

Velike probleme odbrani Crne Gore zadavali su Hampus Vane sa osam, Albin Lagergen sa četiri i Danijel Petersen sa tri gola. Kod Crne Gore, raspoloženi za igru, bili su Nebojša Simić sa sedam odbrana, odnosno Vasko Ševaljević sa pet, Nemanja Grbović sa četiri, odnosno Branko Vujović i Miloš Božović sa po dva gola.

Mnogo su Crnoj Gori nedostajali Stefan Čavor, Miloš Vujović, Stefan Vujović, Radojica Čepić, ali se ipak očekivala reakcija u nastavku meča. Međutim, Švedska je posle desetak minuta igre u drugom poluvremenu, vodila sa 24:17, pa je već u tom trenutku bilo jasno da je potrebno sportsko čudo kako bi Crna Gora stigla do trijumfa.

Čuda se u sportu dešavaju, ali ne i ovoga puta. Objektivno kvalitetnija selekcija Švedske je uspela da mirno privede meč kraju, a izabranici Zorana Roganovića su odmah arhivirali meč koji je ostao iz njih, a misli usmerili ka duelu protiv Rumunije, u kojem će nastojati da stignu do pozitivnog rezultata, a samim tim i do plasmana na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

Komentari

Vaš komentar