Švedska i Češka u problemu, Makedonci na SP?

Vesti rukomet 7. jan. 202121:02 > 21:31
Podeli:
Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Samo nekoliko dana pre početka Svetskog prvenstva u rukometu koje počinje u Egiptu, veliki problemi sa koronavirusom su pogodili selekcije Švedska i Češka, pa reprezentacija Severne Makedonije ima više nego realne izglede da stigne do planetarne smotre.

Naime, nakon otkazivanja baraž mečeva, dodeljivanja specijalnih pozivnica selekcijama Rusije i Poljske, napravljena je lista za čekanje, a prva na toj listi je reprezentacija Severne Makedonije. Crna Gora je na četvrtom, a Srbija na šestom mestu.

Podsećanja radi, duel između Crne Gore i Švedske u kvalifikacijama za šampionat Evrope je otkazan zbog pozitivnih nalaza u sastavu Šveđana. Skandinavci su u karantinu, koji će trajati pet dana, zatim će uslediti nova testiranja, a u slučaju ponovljenih pozitivnih rezultata, moraće da odustanu od planetarne smotre.

U još goroj situaciji je Češka, koja je trebalo da igra baraž mečeve protiv Crne Gore. Naime, za razliku od Šveđana koji su pred Crnu Goru imali samo jednog igrača sa pozitivnim nalazom, Česi, koji su odložili duel sa Farskim Ostrvima, imali su ih čak osmoricu. Sada sa zebnjom čekaju nove rezultate.

Makedonci čekaju epilog novih testiranja, počeli su kvalifikacije za naredno Evropsko prvenstvo, pobedili Finsku i Švajcarsku, a sada čekaju dalji razvoj situacije i eventualni poziv da krenu put Egipta.

Sve će biti poznato do ponedeljka 11. januara, a šampionat planete počinje dva dana kasnije.

Komentari

Vaš komentar