Vardar, Celje i Zagreb se nadaju čudu u osmini finala LŠ

Vesti rukomet 4. mar. 202121:32 > 21:36
Podeli:
Ivan Čupić
Ivan Čupić, Pool via REUTERS/Mohamed Abd El Ghany

Kompletirana je grupna faza Lige šampiona u rukometu. Sve odložene utakmice su registrovane službenim rezultatima, a sve ekipe će igrati u osmini finala, na osnovu odluke čelnika EHF.

Odluka čelnika EHF je obradovala ekipa iz regiona jer bi u suprotnom ostali bez prilike da igraju u osmini finala. Ovako će biti učesnici doigravanja, ali Vardar, Celje i Zagreb, očekuje pakleno težak posao, a slobodno se može reći da je potrebno da se dogodi čudo, pa da stignu do četvrtfinala, ali u dva meča je sve moguće…

Vardar će u osmini finala igrati protiv Vesprema, Celje će igrati protiv PSŽ, a Zagreb protiv Flensburga. U ostalim mečevima osmine finala, snage će odmeriti: Vive Kilce – Nant, Meškov Brest – Motor Zaporožje, Porto – Alborg, Kil – Sedeg i Barselona – Elverum. Prvi mečevi su na programu 31. marta, a revanši će se igrati 8. aprila.

U poslednjim mečevima grupne faze, Celje je dobilo Alborg službenim rezultatom, dok je Zagreb poražen od Kila sa 36:30, a Vardar na svom parketu od Meškov Bresta sa 36:32.

Prevagu na tasu aktuelnog šampiona Evrope, Kila, protiv Zagreba, doneli su Oskar Sunefeld sa 11, Magnus Landin sa pet, odnosno Sven Ehrig i Harald Reinkind sa po četiri gola. Kod Zagreba, raspoloženi za igru u napadu, bili su Vlado Matanović sa šest, Davor Čavar sa pet, odnosno David Mandić i Nemanja Obradović sa po tri gola.

Najefikasniji u sastavu Vardara, bili su Timur Dibirov sa devet, Ante Gadža sa sedam, odnosno Gleb Kalaraš i Ivan Čupić sa po četiri gola. Prevagu na tasu Meškov Bresta, koji je na poluvremenu vodio sa 20:12, doneli su Mikita Vailupau sa 12, Stas Skube sa sedam i Marko Panić sa šest golova.

Ligaški deo takmičenja je kompletiran u četvrtak, 4. marta. Bilo je i odloženih mečeva, a na kraju, na semaforima je pisalo: Kil – Zagreb 36:30, Alborg – Celje 0:10, Vardar – Meškov Brest 32:36, Vive Kilce – Flesnburg 28:31, PSŽ – Seged 10:0.

Grupa A: Flensburg 21, PSŽ 19, Vive Kilce 19, Meškov Brest 13, Porto 12, Seged 12, Vardar 9, Elverum 5.

Grupa B: Barselona 28, Vesprem 20, Kil 16, Alborg 14, Motor Zaporožje 14, Nant 12, Celje 8, Zagreb je bez bodova.

Komentari

Vaš komentar