Vardar izbačen iz Lige šampiona!

Vesti rukomet 22. jun. 202217:32 > 17:51
Podeli:
Stojanče Stoilov
Guliver Image

Izvršni odbor Evropske rukometne federacije (EHF) na današnjem sastanku potvrdio je da Vardar 1961 ne ispunjava kriterijume za učešće u Ligi šampiona sledeće sezone.

Povezane vesti

Finansijski problemi makedonskog velikana razlog su ove odluke EHF. Klub iz Skoplja je u protekle dve godine bio „pod lupom“ zbog nagomilanih dugova porema nekadašnjim igračima.

Vardar nije ispoštovao rokove za podmirenje dugova, platio je samo deo, što je za Evropsku rukometnu federaciju neprihvatljivo.

Klub iz Skoplja, koji je bio šampion Evrope 2017. i 2019. imao je garantovano mesto u elitnom takmičenju na osnovu nacionalnog koeficijenta. Njihovo mesto mogao bi da popuni Zagreb (koji čeka „Vajld kard“) s obzirom na to da je Hrvatska deseta na listi, odnosno prva ispod crte.

„Marka“ navodi da je mnogo nagađanja i kombinacija, a nije isključeno da mesto dobiju vicešampion Makedonije Eurofarm Pelister ili Granoljers, drugoplasirani tim prvenstva Španije,

Osim Zagreba, poziv iz EHF očekuju i Nant , Alborg , Vesprem, Visla Plok, Ištad, Granoljers, Celje, Motor Zaporožje i Elverum. Sigurni učesnici Lige šampiona su su Magdeburg, Kil (Nemačka ), Barselona (Španija), PSŽ (Francuska ), Kjelce (Poljska ), Porto (Portugalija), Dinamo Bukurešt (Rumunija), Gudme (Danska) i PIK Seged (Mađarska).

Titulu će braniti rukometaši Barselone.

Komentari

Vaš komentar