Vesprem deklasirao Vardar, PSŽ nadigrao Celje

Oliver Hardt/Bongarts/Getty Images

Odigrana su još četiri meča osmine finala Lige šampiona za rukometaše, a a do pobeda su stigli Motor Zaporožje, Vesrem, PSŽ i Porto.

Vesprem je kao gost deklasirao Vardar sa 41:27 (21:11), pa je ravanš samo formalnost. Tim iz Mađarske je dominirao u svim segmentima igre, a krajnji rezultat dovoljno govori o dešavanjima na parketu.

Najefikasniji u sastavu Vesprema bili su Gasper Marguc sa osam, Kalid Fati Omar sa sedam, Vuko Borozan i Dejana Manaskov sa po četiri gola. Petar Nenadić je postigao tri. Kod Vardara, bolji od ostalih, bili su Ivan Čupić sa osam, Lovro Jotić sa četiri, odnosno Goce Georgijevski, Patrik Valčak i Stojanče Stoilov sa po tri gola.

PSŽ je bez problema opravdao ulogu favorita protiv Celja u Sloveniji sa 37:24 (21:11). Najefikasniji u sastavu tima iz Pariza, bili su Dilan Nahi sa 10, Feran Sole Sala sa sedam i Elohim Prandi sa četiri gola. Kod Celja, bolji od ostalih, bili su Žiga Mlakar i Arsenije Dragašević sa po šest, odnosno Matic Grošelj i Radojica Čepić sa po tri gola.

Motor iz Zaporožja je slavio protiv Meškov Bresta sa 32:30 (15:12). Prevagu na tasu domaćina, kojeg očekuje mnogo posla u revanšu, koji je na programu za sedam dana, doneli su Aidenas Malaskinas sa sedam, Zahar Denisov sa pet, odnosno Bariš Puhoski i Ilir Kubratko sa po četiri gola. Kod Meškov Bresta, raspoloženi za igru u napadu, bili su Maksim Baranau sa devet, Marko Panić, Stas Skube i Andrej Jurinok sa po četiri gola.

Porto je posle velike borbe na svom terenu pobedio Alborg sa 32:29 (18:14). Prevagu na tasu domaćina, doneli su Manuel Alvarez sa osam, Antonio Rodrigeš sa šest i Dajmaro Salina sa četiri gola. Kod Alborga, raspoloženi za igru u napadu, bili su Henrik Jensen sa Sebastijan Berhold sa po sedam, Magnus Jensen i Lukas Sandel sa po četiri gola.

U sredu su odigrana dva meča, Kil je kao gost pobedio Seged sa 33:28, dok je Vive Kilce kao gost slavio protiv Nanta sa 25:24. Utakmica između Zagreba i Flensburga je odložena, a Elverum i Barselona će odmeriti snage 2. aprila.

Komentari

Vaš komentar