Vujović za SK: Kompletni možemo mnogo, baš mnogo

Vesti rukomet 7. maj. 202112:272 komentara
Podeli:
RSCG

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore je saznala imena rivala za Evropsko prvenstvo. Igraće u grupi sa Slovenijom, Danskom i Severnom Makedonijom.

Izabranici Zorana Roganovića uspeli su da stignu do cilja, uspeli su da stignu do smotre najboljih selekcija Starog kontinenta u konkurenciji sa Švedskom, Rumunijom i selekcijom RS Kosova, a uspeh dobija na težini ako se naglasi da popularni “lavovi” ni jedan meč u kvalifikacijama nisu odigrali u kompletnom sastavu.

U poslednjem EHF prozoru, u mečevima odluke, selektor Roganović, nije mogao da računa na Miloša Vujovića, Stevana Vujovića, Stefana Čavora, Radojicu Čepića, Arsenija Dragaševića… Ali, kontinuitet učešća na velikim takmičenja je nastavljan.

Podsećanja radi, Crna Gora nije igrala na Svetskom prvenstvu jer nije dobila priliku da igra baraž mečeve protiv Češke, koji su otkazani zbog koronavirusa.

Miloš Vujović, vihorno krilo Crne Gore i nemačkog Berlina, jedan od najboljih igrača Evrope, propustio je prošlo Evropsko prvenstvo zbog povrede pete, a ista povreda ga je sprečila da bude u sastavu tima u mečevima protiv selekcije RS Kosova, Švedske i Rumunije.

Selektor Zoran Roganović i momci su uspeli da iznesu veliki teret na plećima, uspeli su da ostvare cilj koji je bio zacrtan na početku kvalifikacija. Ponovo ćemo igrati na velikom takmičenju, a uspeh dobija na težini ako se naglasi da ni jednu utakmicu nismo odigrali u kompletnom sastavu. Pored toga, nikada nije nedostajao jedan igrač, uvek ih je bilo daleko više. Uprkos svim problemima, generacija kojoj pripadam je pokazala da je kadra za velika dela”, naglasio je Miloš Vujović za Sport Klub, pa nastavio:

Na šampionatu Evrope, igraćemo protiv Danske, Slovenija i Severne Makedonije. U pitanju su izuzetno kvalitetne selekcije, moćni rivali, ali jaki smo i mi. Mi smo generacija koja raste iz dana u dan. Koja je zacrtala za cilj učešće na velikim takmičenjima, zaključno sa Olimpijskim igrama u Parizu”.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, Miloš Vujović je nastavio sa izlaganjem:

Cenimo i poštujemo rivale na šampionatu Evrope, ali u ovom momentu je jedino bitno da budemo zdravi i kompletni pred početak smotre najboljih selekcija Starog kontinenta. Uveren sam kao i svi u državnom timu, da u kompletnom sastavu možemo mnogo, baš mnogo. Za početak, uveren sam da možemo da prebrodimo grupi i stignemo do glavne runde takmičenja na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta”.

U međuvremenu, medicinski tim Berlina, ulaže maksimalne napore kako bi oporavila Miloša Vujovića za finalni turnir EHF Lige Evrope, koji se krajem maja igra u Majnhajmu i na kojem će se za tron boriti Berlin, Leven, Magdeburg i Visla Plok. U polufinalu, snage će odmeriti Berlin i Leven, odnosno Magdeburg i Visla.

Stanje je bolje iz dana u dan, a u ovom trenutku je ipak teško proceniti da li ću i u kojoj meri moći da pomognem saigračima na finalnom turniru. Po prirodi sam optimista, pa verujem da ću biti spreman za duele koji slede. Imamo dobru ekipu i dobru atmosferu. Možemo da se borimo za evropski trofej. Nedavno smo u šampionatu pobedili Leven”, zaključio je Miloš Vujović.

Grupa A (Debrecin): Slovenija, Danska, Severna Makedonija, Crna Gora; Grupa B (Budimpešta): Portugal, Mađarska, Island, Holandija; Grupa C (Segedin): Hrvatska, Srbija, Francuska, Ukrajina;  Grupa D (Bratislava): Nemačka, Austrija, Belorusija, Poljska; Grupa E (Bratislava): Španija, Švedska, Češka, Bosna i Hercegovina; Grupa F (Košice): Norveška, Rusija, Slovačka, Litvanija.

Po dve ekipe iz svake grupe će izboriti plasman u glavnu rundu u kojoj će biti formirane dve nove grupe sa po šest ekipa.

Komentari

Vaš komentar