Vive Kjelce nadigrao Vesprem, u finalu LŠ posle šest godina

Rukomet 18. jun. 202217:25 > 19:59
Podeli:
Vive Kielce, Veszprem
EHF

Posle šest godina, Vive Kjelce plasirao se u finale rukometne Lige šampiona. Fajnal-for turnir igra se u Kelnu, a prvo polufinale pratilo je više od 20.000 gledalaca.

U prvom polufinalu Lige šampiona za rukometaše Vive Kjelce bio je bolji od Vesprema i pobedu vrednu finala je upisao rezultatom 37:35 (16:18).

Povezano

Vespremu je pripalo prvo poluvreme. Mađarski tim je na krilima srpskog reprezentativca Petra Nenadića prilično kontrolisao dešavanja na terenu, ali je Vive Kjelce sve okrenuo u svoju korist u prvoj polovini drugog dela meča.

Napravio je Kjelce seriju 9:3 u periodu u kome je Nenadić bio na klupi i Vesprem se od toga nije oporavio. Trener Vesprema Momir Ilić vratio je tada Nenadića u igru, ali ispostavilo se da je već bilo kasno za taj manevar, a da u drugom delu meča nije pomogao ni u prvom poluvremenu sjajni golman Rodrigo Korales, pa ni Vladimir Cupara koji ga je zamenio.

Sa osam postignutih golova Morito je predvodio Vive Kjelce. Sjajno su pratili Karačić sa pet, Dujšebajev, Kuleš i Turan sa po četiri.

U Vespremu, Nenadić, Štrlek i Lauge dali su po sedam golova. Marguč je pratio sa golom manje.

U drugom polufinalu se (od 18.00) sastaju Kil i Barselona.

Komentari

Vaš komentar