Vladimir Šola je selektor rukometaša Crne Gore

RSCG/Stefan Ivanović

Hrvatski stručnjak Vladimir Šola odlukom Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore imenovan je za novog šefa stručnog štaba nacionalnog tima.

Mesto selektora ostalo je upražnjeno nakon odluke Zorana Roganovića da se povuče po završetku nastupa na Svetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj, na kojem je izboren plasman u glavnu rundu.

RSCG/Filip Filipović

Navedena odluka uslovila je da mesto selektora ostane upraženjeno, te potrebu da se u najkraćem roku obave razgovori sa potencijalnim kandidatima i od strane Upravnog odbora Saveza imenuje stručnjak koji će u narednom periodu pokrivati navedenu funkciju.

U proteklom periodu, predsednik Saveza Petar Kapisoda obavio je razgovore sa više potencijalnih kandidata, a uzimajući u obzir njihove reference i podudarnost sa planovima Saveza u narednom periodu, predložio je i dobio podršku Upravnog odbora da poverenje bude ukazano Šoli.

RSCG

Jedan od najboljih hrvatskih golmana svih vremena, rođen 16. novembra 1968. godine, u igračkoj karijeri ostvario je izuzetne rezultate i osvojio pet medalja na najvećim takmičenjima. Izdvajaju se zlatna medalja na Svetskom prvenstvu u Portugaliji 2003. i zlatna olimpijska medalja iz Atine, osvojena godinu dana kasnije. Za reprezentaciju Hrvatske nastupao je na 132 zvanična meča u periodu od 1991. do 2005. godine.

Po završetku igračke karijere 2008. godine, bio je trener više klubova u Hrvatskoj, Rusiji, Kataru i Kini, a kao trener golmana u stručnom štabu reprezentacije Hrvatske, osvojio je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

RSCG/Stefan Ivanović

Šola će na klupi popularnih “lavova” debitovati 9. marta kada Crna Gora dočekuje Sloveniju u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će u januaru naredne godine biti održano u Nemačkoj. Crna Gora će tri dana kasnije gostovati Sloveniji u Kopru.

Biće to mečevi odluke za prvo mesto u kvalifikacionoj grupi, jer oba tima imaju maksimalna četiri boda nakon prva dva kola, dok su selekcija RS Kosova i Bosna i Hercegovine bez bodova. Dve selekcije će izboriti plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

Komentari

Vaš komentar