Vujović nema dilemu: Šampionat Evrope treba otkazati

Rukomet 5. jan 202221:32 > 21:365 komentara
Podeli:
Martin Rose/Getty Images

Veselin Vujović, svojevremeno jedan od najboljih rukometaša planete, a sada trener čije se ime izgovara sa poštovanjem, u razgovoru sa kolegama iz Hrvatske, naglasio je da Evropsko prvenstvo koje 13. januara počinje u Mađarskoj i Slovačkoj, treba otkazati.

Povezane vesti

Vujović koji je bio selektor Slovenije, koji se nedavno razišao sa ekipom Vardara, nakon serije poraza u Ligi šampiona, smatra da smorta najboljih selekcija Starog kontinenta, u situaciji kada je većina reprezentacija u ozbiljnim problemima sa koronavirusom, gubi svaki smisao.

“Iskreno, zaista mi nije jasno kome je normalnom u interesu da se ovakav turnir odigra. Koliko ima smisla da ekipe sa po šest, sedam zaraženih igrača putuju da bi u slučaju pozitivnog testa ti momci morali biti u izolaciji, a onda se nakon desetak dana bez treninga vratiti na parket da igraju utakmice? To nema veze sa životom i zdravim mozgom. Kakav rukomet ćemo onda gledati? Nikakav, eto kakav. A da ne spominjem mogućnosti povreda.“, rekao je Veselin Vujoviću intervjuu za Index HR, pa nastavio:

Martin Rose/Bongarts/Getty Images

„Pretpostavljam da će i države organizatori uvesti neke mere pa bi se lako moglo dogoditi da se turnir odigra bez publike. Pitam ja sada te mudrace, a za koga se onda šampionat Evrope uopšte igra? Moje mišljenje je da se Evropsko prvenstvo mora otkazati. Neće svet propasti ako preskočimo jedan turnir.”.

Da li će se šampionat Evrope odigrati, ili će u poslednjem trenutku ipak biti otkazan, saznaćemo vrlo brzo jer broj pozitvnih slučajeva raste iz dana u dan, a do 13. januara, sve reprezentacije će imati još tri obavezna testiranja.

Komentari

Vaš komentar