Zelenortska Ostrva se povukla sa Svetskog prvenstva

Rukomet 18. jan. 202116:41
Podeli:
Zelenortska ostrva
Reuters, Christine Poujoulat

Nakon što su u nedelju otkazali utakmicu protiv Nemačke, rukometaši Zelenortskih Ostrva su zbog novih slučajeva koronavirusa u svojoj ekipi odlučili da napuste Svetsko prvenstvo u Egiptu.

Prema pravilima Međunarodne rukometne federacije (IHF), svaka reprezentacija je morala da ima minimalno desetoricu zdravih igrača, kako bi se mogla takmičiti. Ipak, iz afričke selekcije su poručili da nemaju dovoljan broj igrača i službeno su obavestili IHF da se povlače sa prvenstva.

„IHF je prihvatio njihovo povlačenje, štiteći zdravlje svih ljudi uključenih u Svetsko prvenstvo. Njihove će se utakmice računati rezultatom 10:0 za protivnike”, potvrdili su iz IHF.

Povezane vesti

Zelenortska Ostrva su prvi put u istoriji nastupili na rukometnom SP, a u premijernoj utakmici su poraženi od Mađarske (27:34). Oni su sada treća reprezentacija, koja je otkazala nastup na Svetskom prvenstvu.

Češka je na poslednjem testiranju imala 12 zaraženih igrača, a pozitivni su bili i selektor Jan Filip, te njegov asistent Danijel Kubeš. Umesto Čeha na Šampionat je uskočila Severna Makedonija.

Nakon Češke od nastupa na SP odustala je i reprezentacija SAD, a njihovo mesto zauzeli su Švajcarci.

Komentari

Vaš komentar