Žreb za EP: CG na BiH i Sloveniju, Srbija na Norvešku

Rukometna reprezentacija Crne Gore
REUTERS/Bernadett Szabo

Ljubitelji rukometa u regionu sa nestrpljenjem očekuju odlučujuće baraž mečeve za plasman na Svetsko prvenstvo, u kojim će snage odmeriti Crna Gora i Grčka, Srbija i Slovenija, Hrvatska i Finska, odnosno Severna Makedonija i Češka.

U međuvremenu, obavljen je žreb za Evropsko prvenstvo koje se 2024. godine održava u Nemačkoj. Žreb je ovaljen u Berlinu, a za mesto na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta, boriće se:

Grupa 1: Portugalija, Severne Makedonija, Turska, Luksemburg; Grupa 2: Norveška, Srbija, Slovačka i Finska; Grupa 3: Island, Češka, Izrael, Estonija; Grupa 4: Austrija, Ukrajina, Rumunija, Farska Ostrva; Grupa 5: Hrvatska, Holandija, Grčka, Belgija; Grupa 6: Mađarska, Švajcarska, Litvanija, Gruzija; Grupa 7: Slovenija, Crna Gora, BIH, selekcija RS Kosova; Grupa 8: Francuza, Poljska, Letonija, Italija.

Tibor Illyes/MTI via AP via Guliver

Plasman na Evropsko prvenstvo izboriće po dve selekcije iz svake grupe, uz četiri najbolje plasirane selekcije na trećem mestu.

Nemačka je kao domaćin direktan učesnik Evropskog prvenstva, a već su se plasirali i Švedska, Španija i Danska, tri najbolje ekipe sa EP 2022.

Komentari

Vaš komentar