Žreb za EP: Srbija u drugom, Crna Gora u četvrtom šeširu

Podeli:
žreb, rukomet
Printscreen

Žreb za Evropsko prvenstvo u rukometu na kojem će učestvovati Srbija, Crna Gora, Hrvatska, Severna Makedonije, Slovenija, Bosna i Hercegovina obaviće se 6. maja.

Uoči žreba, selekcije su raspoređenje u četiri šešira na osnovu plasmana sa poslednjeg šampionata Evrope prošle godine, kao i rezultata u kvalifikacijama.

U prvom šeširu su Španija, Hrvatska, Norveška, Slovenija, Nemačka i Portugalija. Već je poznato da će Hrvatska igrati u grupi A u Segedu, Mađarska u grupi B u Budimpešti, Slovenija u grupi C u Debrecinu, Nemačka u grupi D u Bratislavi, Češka u grupi E, takođe, u Bratislavi, a Slovačka u grupi F u Košicama.

Prvi šešir: Španija, Hrvatska, Norveška, Slovenija, Nemačka i Portugalija; Drugi šešir: Švedska, Mađarska, Rusija, Danska, Srbija i Austrija; Treći šešir: Slovačka, Belorusija, Island, Češka, Francuska i Severna Makedonija. Četvrti šešir: Crna Gora, Holandija, Ukrajina, Poljska, Bosna i Hercegovina i Litvanija.

Nakon žreba, selekcije će biti podeljene u šest grupa sa po četiri reprezentacije, a dve prvoplasirane će izboriti plasman u narednu, ili ti glavnu rundu šampionata Evrope. Domaćini smotre najboljih selekcija Starog kontinenta su Mađarska i Slovačka, a tron brani selekcija Španije koja je u finalu minuloh prvenstva Evrope pobedila Hrvatsku.

 

Komentari

Vaš komentar